Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Berenstein (GVVV): ‘Wij staan eerste en het doel is om dat ook zo te houden’

In de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal zijn alle ogen gericht op de aanstaande topper tussen GVVV en Sportlust’46. In de aanloop naar deze wedstrijd nam Topamateurvoetbal.com contact op met GVVV-speler Anthony Berenstein om met hem vooruit te kijken naar deze clash en ook nog even terug te komen op het recente gelijkspel tegen Sparta Nijkerk.

Teleurstellend resultaat
GVVV slaagde er niet in om in Nijkerk de drie punten te pakken, door dat resultaat en de zeges van de concurrenten werd de voorsprong van de koploper minder. ,,Ik vond ons de bovenliggende partij tegen Sparta Nijkerk. Wij waren dreigend en wisten veel van onze duels te winnen, maar naarmate de tweede helft vorderde werd het voor ons steeds moeilijker om tot een goed einde van onze aanvallen te komen. Het resultaat was voor ons wat teleurstellend, maar persoonlijk gezien speelde ik volgens mij wel een van mijn betere wedstrijden van dit seizoen”, aldus Berenstein tegenover Topamateurvoetbal.com

,We hadden er in een paar wedstrijden meer uit kunnen halen, maar je kunt nu eenmaal niet iedere wedstrijd winnen’

Doelstelling
Berenstein maakte dit seizoen de overstap van het betaalde voetbal naar Veenendaal, hij heeft geen spijt van deze beslissing. ,,Ik heb het heel erg naar mijn zin bij GVVV. Als ik eerlijk kijk naar mijn prestaties moet ik zeggen dat ik tot nu toe een minder goed seizoen draai dan ik vooraf had gedacht. Ik ben in eerste instantie naar de club gekomen om als aanvaller te gaan spelen, maar ik heb meer wedstrijden in de defensie gestaan. Ik heb daar in het verleden ook vaker gespeeld en heb nu ook alles gedaan om het team te helpen. Als je naar de prestaties van het team kijkt gaat het natuurlijk erg goed, we staan eerste en het is ook het doel om dat zo te houden. We hadden er in een paar wedstrijden meer uit kunnen halen , maar je kunt nu eenmaal niet iedere wedstrijd winnen.”

Kampioen
De ambities zijn groot aan de blauwe zijde van het Panhuis. Ook Berenstein neemt wat dat betreft geen blad voor de mond. ,, Ik zie ons het seizoen eindigen als kampioen van de Derde Divisie. Dit zeg ik omdat het team echt als een eenheid voelt. Verder tonen wij het gehele seizoen al veel wilskracht en spelen wij ook nog eens goed voetbal.”

Kraker in Veenendaal
De komende topper tegen Sportlust’46 begint nu al te leven in Veenendaal, de verwachtingen zijn hoog bij GVVV. ,,Ik schat onze kansen tegen Sportlust’46 hoog in. Het is zeker een hele goede ploeg, maar ik heb gewoon erg veel vertrouwen in onze ploeg en denk dat wij de goede vorm door kunnen zetten. Als je kampioen wil worden moet je wedstrijden zoals deze winnen en daar gaan wij allemaal voor.”