Betnation Divisie: Intense topper eindigt in remise. Katwijk zet opmars voort.

Ondanks het gelijke spel in Katwijk liep koploper geen schade op dit weekend. Sterker nog de voorsprong op nummer twee De Treffers werd vergroot. In Haarlem deed ACV waar het goed in is, counteren en vind zichzelf nu terug op plek drie. De vrienden John Blok en Sjaak Polak deelde de punten. Polak was daar het minst blij mee en vond dat zijn ploeg het na liet zichzelf te belonen.

Intens

De topper tussen Quick Boys en Spakenburg werd door onze collega’s van Voetbal in de Bollenstreek omschreven als intens. Er gebeurde van alles zowel op als buiten het veld. Het goede nieuws was natuurlijk dat er weer uitsupporters aanwezig mochten zijn bij deze wedstrijd. Quick Boys kwam uitstekend voor de dag in de eerste helft. Het drukte dit op slag van rust uit in een doelpunt van Nick Broekhuizen. Na een uur spelen nam de koploper het heft in handen en creëerde een paar dotten van kansen. Topscorer El Azzouti was degene die zijn ploeg langszij bracht.

Schim

In Groesbeek was door het resultaat eerder op de dag de kans daar voor De Treffers om het gat met Spakenburg te verkleinen. De ploeg van Lee-roy Echteld was echter geen schim van de ploeg van de afgelopen weken. Het kreeg dan ook de deksel op de neus en verloor thuis met 0-2 van Jong Almere City. De andere wedstrijd in de top van de Betnation Divisie tussen de Koninklijke HFC en ACV Assen eindigde in een overwinning voor de bezoekers. Belangrijke bijdrages deze wedstrijd waren er van Justin Mulder met twee goals en Ferdy Quispel met twee assists.

Opmars

In Maassluis speelde Katwijk zijn eerste van twee achtereenvolgende wedstrijden tegen Jong Sparta Rotterdam. Binnen 5 minuten besliste de regerend kampioen de wedstrijd door twee keer te scoren. Katwijk is inclusief deze overwinning alweer vier wedstrijden op rij ongeslagen en incasseerde ook geen enkele tegengoal in die serie. In Rijnsburg eindigde ook een reeks. Ditmaal een met nederlagen. Het moest van diep komen maar Rijnsburgse Boys wist na negen partijen zonder winst eindelijk weer eens als winnaar van het veld te stappen.

Het duel tussen de vrienden John Blok (Scheveningen) en Sjaak Polak (FC Lisse) eindigde in een 2-2 gelijkspel. Door dit puntje vindt Lisse wel aansluiting met de ploegen boven zich.