Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Betnation Divisie: Spanning terug en belangrijk duel Jong teams.

Twee gelijke spelen op rij en twee overwinningen van de naaste concurrent en de spanning lijkt weer enigszins terug in de Betnation Divisie. Leek koploper Spakenburg ongenaakbaar de laatste twee weken lijkt er wat zand in de Bunschoter motor gekomen te zijn. Een gelijkspel thuis tegen Katwijk kan, maar het puntverlies vorige week in Maassluis was toch wel enigszins verrassend te noemen.  Zaterdag komt het ACV van trainer Ruud Jalving op bezoek op de Westmaat. De debutant doet het uitstekend met een voorlopig vijfde plaats. In de heenwedstrijd won Spakenburg ook maar nipt met de nodige moeite. Benieuwd wat er zaterdag uit de bus komt.

“Vanaf nu spelen wij elke week een finale” – trainer Chris de Graaf (Spakenburg)

Naaste achtervolger De Treffers profiteerde optimaal van het puntverlies van Spakenburg. De Groesbekers hebben nog de volle buit in 2024 en zullen deze lijn in de thuiswedstrijd tegen de Koninklijke HFC graag voort willen zetten. Het vertrek van trainer Lee-roy Echteld naar AZ Alkmaar lijkt niet of nauwelijks effect te hebben op het spel en resultaten van De Treffers. 

Eigen ranglijst

In Maassluis staat er voor de beide Jong teams in de Betnation Divisie een belangrijk duel op het programma. Beide ploegen ontlopen elkaar niet veel qua punten en verkeren beide in de brede middenmoot. Echter gelden er voor deze ploegen natuurlijk andere regels. De laagst geklasseerde Jong ploeg zal P/D wedstrijden moeten spelen tegen de kampioen van de O21 competitie. Mochten beide ploegen echter in het linkerrijtje eindigen dat degradeert er geen Jong team. Het verschil tussen beide ploegen, Jong Almere City FC (7) en Jong Sparta Rotterdam (10) bedraagt 4 punten. 

Must Win

Ook dit weekend staat er weer een Bollenstreek Derby op het programma. In Noordwijk binden de plaatselijke de strijd aan met FC Lisse. FC Lisse pakte vorig weekend een verrassend punt tegen Jong Almere City, maar ging dinsdagavond hard onderuit in het inhaalduel tegen v.v. Katwijk (1-5). De ploeg van Sjaak Polak zal moeten winnen om de andere ploegen in de degradatiezone niet uit het oog te verliezen.

Foto: Orange Pictures