Chris de Graaf heeft het fundament liggen: ,,Maar aan de bal moet het nog veel beter”

,,Ik heb nog een mooie statistiek voor je,” klinkt het vrolijk aan de andere kant van de lijn. ,,Ik heb als trainer nog nooit verloren tegen Katwijk.” De laatste editie leverde zelfs het volle pond op voor het Spakenburg van Chris de Graaf. De trainer van de Blauwen was na de wedstrijd tegen HHC Hardenberg absoluut niet te spreken over de inzet van zijn ploeg. In de thuiswedstrijd tegen Katwijk vormden de arbeidsethos en strijdlust het fundament onder de 2-1 overwinning.

,,Ik vond ons in de eerste helft goed spelen,” blikt de Graaf terug op de klassieker. ,,Na rust werden we wat teruggedrukt door Katwijk, maar gaven we alleen in het eerste kwartier wat weg.” De wedstrijd tussen de twee amateurgrootmachten was er sowieso niet eentje met heel veel kansen. ,,Het was een echte Engelse wedstrijd,” vindt ook de Graaf. ,,Nu kan ik daar ook wel van genieten hoor. Die duels tussen Floris van der Linden en Raoul Esseboom! Echt prachtig!”

Eén van die duels vormde de basis voor de openingstreffer van Luuk Admiraal. Van der Linden wist de bal naar de rechterkant richting Maurice de Ruiter te transporteren, die met een goede crosspass Admiraal in stelling wist te brengen. Een kleine tien minuten later verdubbelde Wimilio Vink vanuit een corner voor een verdubbeling van de Spakenburgse voorsprong. Zeven minuten na rust deed Katwijk, via Tim Freriks, nog iets terug, maar verder lieten de hartstochtelijk strijdende Blauwen het niet komen.

Alles geven voor de ploeg en met lef en bravoure druk vooruit durven geven zijn de basiseisen van de Graaf. ,,Het fundament ligt er nu wel. Aan de bal moeten we wel nog veel beter worden. Maar om een ploeg goed voetbal te laten spelen kost de meeste tijd.”

Tijd die De Graaf gaat krijgen bij Spakenburg. De opvolger van Patrick Loenen tekende voor twee en half jaar bij zijn grote liefde. ,,We willen Spakenburg stap voor stap terug brengen naar de top van het amateurvoetbal,” luidt de heldere doelstelling van Chris de Graaf. De overwinning tegen Katwijk was, in dat licht bezien, in ieder geval een stapje in de goede richting.