Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

De Treffers versterkt zich met routinier Youri Loen

De Treffers heeft maandag bekend gemaakt dat de 32-jarige middenvelder Youri Loen wordt toegevoegd aan de selectie. Na 199 competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en avonturen in Griekenland, Finland en Malta sluit de Nijmegenaar dus nu aan in Groesbeek.

Ervaring

Loen begon met voetballen bij Orion in Nijmegen. Na de jeugdopleiding van NEC te hebben doorlopen speelde de middenvelder 7 wedstrijden in de hoofdmacht van NEC. Youri Loen komt het best tot zijn recht als linker controlerende middenvelder en noemt zijn traptechniek als grootste wapen. “Ik ken De Treffers natuurlijk omdat ik uit de buurt kom en het een hele grote amateurclub in de regio is. Mijn vader is er zelfs nog trainer geweest van de A1. De Treffers heeft me al vaker gepolst en afgelopen week heb ik een kijkje in de keuken genomen (vier trainingen en één helft in de oefenwedstrijd tegen Hercules). Dat beviel me erg goed en dus ga ik er alles aan doen om successen te boeken met De Treffers!”

Verwachting

“Ik breng veel voetballend vermogen mee en daarnaast nam ik bij veel clubs de standaardsituaties. Daarnaast heb ik de nodige ervaring en hiermee verwacht ik van waarde te worden voor De Treffers.” Vorig seizoen eindigde De Treffers op de vijfde plaats in de competitie en dat brengt vanzelfsprekend verwachtingen met zich mee. Youri: “Het grootste gedeelte van de selectie is intact gebleven. Verder ken ik van mijn tijd in de Keuken Kampioen Divisie onder andere Ricardo Ippel, Jordy Thomassen, Torino Hunte en Gavin Vlijter. Ik ben er dus van overtuigd dat we een goede selectie hebben en weer voor de top 5 kunnen gaan. Hier wil ik zo’n groot mogelijk aandeel in hebben!”

Youri Loen heeft een contract voor 1 seizoen getekend op Sportpark Zuid.

Bron: website De Treffers

Foto: website De Treffers