Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie A; topduel in Friesland, drukke dagen v.v. Hoogeveen

Wie aan het begin van het seizoen had gezegd dat het duel tussen Harkemase Boys en SC Genemuiden een duel zou zijn om de koppositie na meer dan de helft van de competitie, zou waarschijnlijk raar aangekeken zijn. De werkelijkheid liegt niet en beide ploegen strijden volop mee om het kampioenschap. Gooide een aantal weken geleden Koning Winter nog roet in het eten. Morgen zal hier geen sprake van zijn en kunnen de ploegen vol aan de bak op Sportpark De Bosk.

Favoriet?

Wie is de favoriet zaterdag? Moeilijk te zeggen. Beide ploegen zijn in 2024 nog ongeslagen. Al lieten wel beide teams punten liggen tegen relatieve “laagvliegers” op de ranglijst. Hieruit blijkt maar weer dat de Derde Divisie A niet de makkelijkste competitie is en er iedere week hard gestreden moet worden voor de punten. Ook in cijfers ontlopen de ploegen elkaar niet of nauwelijks. Scoren makkelijk, beide al meer dan 40x en hebben ook het zelfde aantal doelpunten tegen (25). 

Weerzien

Het treffen is ook een weerzien met oude bekende. Spits Berwout Beimers stapte afgelopen zomer over van Harkema naar Genemuiden. De teller voor Beimers in Genemuiden staat tot nu toe op 5 treffers. Degene die het scoren voor Harkema van hem heeft overgenomen, Jorrit Adams staat reeds op 11 treffers. Plus punt voor Harkema is dat de ploeg reeds een prijs op zak heeft in de vorm van een periodetitel. Qua verliespunten zijn de Friezen de potentiële koploper. Of de theorie werkelijkheid gaat worden zullen we de komende weken gaan zien.

Drukke dagen

Voor v.v. Hoogeveen breken er drukke dagen aan. Zaterdag wordt het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Sparta Nijkerk. In de ±40 minuten die nog gespeeld moeten worden verdedigd de thuisploeg een 1-0 voorsprong. Indien de voorsprong over de streep wordt getrokken zouden dit drie welkome punten zijn voor Hoogeveen in de strijd om de nacompetitieplekken. Sparta Nijkerk zal om nog enigszins een rol van betekenis te gaan spelen de wedstijd om moeten draaien. Sparta Nijkerk leek na de overwinning op IJsselmeervogels direct na de winterstop zijn kandidatuur voor het kampioenschap gesteld te hebben. Een serie van drie nederlagen op rij deden de aspiraties wellicht als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dinsdag mag Hoogeveen dan opnieuw aan de bak om de inhaalwedstrijd tegen usv Hercules te spelen.

Vertrouwen

Op zondag speelt Kampong een belangrijke wedstrijd tegen HSC’21. De Utrechters debuteren dit jaar in de Derde Divisie. De jonge ploeg van Frank Bruijnis moest aan het begin van het seizoen wennen aan het hogere niveau. Op dit moment staan de Utrechters op een P/D-plek. De geluiden uit het Utrechtse kamp zijn voortdurend dat “alles goed komt” en de ploeg zich gaat handhaven. Een overwinning op HSC’21 zal hierbij een stap in de goede richting zijn.