Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie B; Eerste overwinning voor s.v. Meerssen, ook koplopers winnen.

Alle topploegen in de Derde Divisie deden datgene wat ze moesten doen, winnen! Veelal wast het met minimaal verschil. Alleen Barendrecht boekte een duidelijke 3-0 overwinning op OJC Rosmalen. S.v. Meerssen won ook voor de eerste keer dit seizoen. Dit ging ten koste van v.v. Gemert wat zijn derde nederlaag op rij leed.

Met drie goals in vier minuten tijd was het leed voor v.v. Gemert beslecht. Deze klap kon Gemert in de tweede helft niet meer te boven. Het betekende de derde nederlaag op rij voor de Brabanders die daardoor wegzakken naar de middenmoot. Voor tegenstander Meerssen was het de eerste overwinning van het seizoen. Het betekende ook dat de Limburgers de rode lantaarn konden overdragen aan GVV Unitas.

Rode Lantaarn

Datzelfde Unitas verloor op zaterdag in de blessuretijd van Sportlust’46. De Gorkummers speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd met 10 man na een vroege rode kaart. De ploeg van Hans de Jong streed met man macht om het maximale om een resultaat over te houden. In de 93e minuut was het Redouan Hazzat die Sportlust’46 alsnog de overwinning bezorgde. Eenzelfde resultaat stond er ook op het bord na 90 minuten tussen SteDoCo en O.S.S.’20. Hier was het spits Joran Schroder die de matchwinnaar was. SteDoCo deelt de koppositie met UNA wat zondag Groene Ster versloeg. Ook hier was één doelpunt voldoende voor de drie punten. Jan van Schoonhoven was voor UNA de man die de wedstrijd besliste. 

Stiekem

Stiekempjes meldt ook TEC is de bovenste regionen van de ranglijst. In Wijchen won de ploeg van Hans van der Haar met 0-4 van AWC. Walid Hassoun en Givon Derby zorgde beide met twee treffers voor de productie van TEC. Met de Zeeuwse derby tussen Kloetinge en Hoek in aantocht zal de stemming in het kamp van Kloetinge iets beter zijn. Kloetinge won thuis met 2-1 van TOGB en klom daarmee naar plek 6. Hoek kwam er in Veghel niet aan te pas. Het werd 2-0 voor Blauw Geel’38 dat eindelijk weer eens wist te winnen.  

BVV BarendrechtOJC Rosmalen3-0
SteDoCoO.S.S.’201-0
v.v. KloetingeTOGB2-1
Sportlust’46GVV Unitas1-0
Blauw Geel’38/JUMBOHSV Hoek2-0
HV&CV Quickv.v. Baronie2-3
AWC Wijchens.v. TEC0-4
s.v. Meerssenv.v. Gemert4-2
v.v. UNARKSV Groene Ster1-0

Foto: Orange Pictures