Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie B: Veel doelpunten; Gemert wint topper en TEC komt op stoom.

Er werd lustig op los gescoord in de Derde Divisie B dit weekend. In de negen wedstrijden vielen maar liefst 34 doelpunten. Grote bijdrage hieraan had koploper BVV Barendrecht. De ploeg van trainer Leen van Steensel won thuis met maar liefst 5-2 van hekkensluiter SV Meerssen. Romano van der Stoep en Robbert Olijfveld waren beide twee keer trefzeker. Ook UNA deed een flinke duit in het zakje. De ploeg uit Zeelst won de Brabantse derby tegen OSS’20 met maar liefst 1-5. Hier was het Noah Nguyen die twee het net wist te vinden.

Verschil

In de topper tussen Gemert en Sportlust’46 leek er voor de rust niets aan de hand voor de ploeg van Jochem Twisker. Zijn ploeg was dominant en nam via Terence Groothusen al snel een voorsprong. Na rust was het speelbeeld totaal anders en was de thuisploeg die het heft in handen nam. In de slotfase was het Eon Herman die zijn ploeg de overwinning bracht. Door deze overwinning houdt v.v. Gemert de aansluiting met de topploegen.In dat rijtje aan de top staat ook SteDoCo. De Zuid-Hollanders gingen met 1-4 winnen in Veghel. De ploeg van Rick Adje revancheerde zich op deze manier voor de thuisnederlaag van vorige week tegen Barendrecht. 

Aansluiting

Ook TEC lijkt de weg omhoog te hebben gevonden. In het verre Zeeuws-Vlaanderen werd er met 0-2 gewonnen van HSV Hoek. Ondanks voldoende kansen wist Hoek niet te scoren en vindt zichzelf nu terug aan de onderkant van de middenmoot. Voor TEC was het de tweede overwinning deze competitie. Aansluiten bij de top is TOGB dit weekend wel gelukt. De verre uitwedstrijd in Heerlenheide werd door twee verzilverde strafschoppen met 1-2 gewonnen. Volgens TOGB-trainer Jonk speelde zijn ploeg niet zijn beste wedstrijd maar won het wel verdiend. 

Ambities

De ambities die OJC Rosmalen voor het seizoen uitsprak om mee te gaan doen om de prijzen kunnen voorlopig even de ijskast in. De ploeg van Willem Leushuis verloor thuis met maar liefst 1-4 van Quick H. De jonge ploeg uit Den Haag ging deze keer wel effectief met de kansen om. Thomas van Haaften scoorde twee keer voor “De Haantjes”.  Zowel OJC Rosmalen als Quick H. hebben nu 6 punten. Ook Baronie en AWC bevinden zich in het rechterrijtje. Het onderlinge duel op Sportpark De Kei leverde de eerste overwinning op voor nieuwbakken trainer Marco Verbeek. Hij zag dat zijn ploeg aan één doelpunt genoeg had voor de zege. Debutant v.v. Kloetinge lijkt het ritme ook te pakken te hebben. Voor de tweede week op rij werd er met 2-0 gewonnen ditmaal uit bij Unitas.

Foto: Ron Fruining /TOGB