Derde Divisie Zondag | ADO’20 blijft winnen, Groene Ster en UDI’19 behalen eerste overwinning

In de Derde Divisie zondag blijft ADO’20 de boventoon voeren. De ploeg uit Heemskerk had in de haar thuiswedstrijd weinig moeite met Blauw Geel’38. Door een 4-1 overwinning op de ploeg uit Veghel verstevigde ADO’20 zijn koppositie. Na een half uur stond er al een 2-0 score op het bord. Kort na rust deed Blauw Geel’38 na wel iets terug maar in gevaar kwamen de Superezels nooit. In het verdere verloop van de wedstrijd liep de thuisploeg uit naar een reguliere 4-1 overwinning.

Het gat naar de nummer twee op de ranglijst is nu 3 punten. HSC’21 wist in Den Haag niet te winnen van HV&CV Quick. Cenk Uguz bracht zijn ploeg na aangeven van Jules Stokkers nog wel op voorsprong. Dit was echter van korte duur want drie minuten later was de stand alweer gelijk door Rachid Bouyaouzan. Ondanks kansen voor beide ploegen werd er niet meer gescoord. Op zaterdagavond won VVSB in een kletsnat Rosmalen van OJC. Door deze overwinning klimt de ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen naar de 3e plaats op de ranglijst. Leroy George en Danny Bakker waren de doelpuntenmakers voor de gasten. De ploeg uit de Bollenstreek speelde een sterke eerste helft maar vergat dat uit te drukken in de score. Nadat Mouad Hassan voor OJC Rosmalen had weten te scoren leek het nog even spannend te worden. VVSB liet het echter niet verder komen en speelde de wedstrijd professioneel uit en nam de 3 punten mee naar huis.

Ook op zaterdag was er een mooie mijlpaal voor Brian Boogers van UNA. De 1-0 van Boogers tegen GVV Unitas was zijn 100e doelpunt in de Derde Divisie. Voor de derde keer op rij wist UNA de nul te houden en lijkt de ploeg in een flow te komen. De ploeg die ook in een flow zit is TOGB. De debutant wist voor de tweede keer op rij een thuiswedstrijd te winnen. Ditmaal werd het nog puntloze v.v. Dongen aan de zegekar gebonden. Een doelpunt van Youri de Winter in de 2e helft was voldoende voor de ploeg van trainer Mark Schuur. Een affiche waarnaar werd uitgekeken was het duel van twee ploegen die vorig jaar tot aan de laatste speeldag meededen voor de titel Hercules en Gemert. Het draaide voor de bezoekers uit op een deceptie. Hercules was met name in de 1e helft heer en meester en drukte dit ook uit in doelpunten. Pas bij een 4-0 stand wist Jasper Waalkens wat terug te doen voor de gasten. Na rust vielen er geen doelpunten meer op Sportpark Voordorp. Door deze overwinning stijgen de Utrechters van plek 10 naar plek 4 op de ranglijst.

In het rechterrijtje waren het UDI’19 (tegen DEM) en Groene Ster (tegen Baronie) die voor de eerste keer het zoet van de overwinning mochten proeven. Grote man bij UDI’19 was Jan van de Haterd met 2 goals. DEM kwam in de tweede helft nog wel op gelijke hoogte. In de slotfase sloeg de ploeg van Lodewijk de Kruif 2x genadeloos toe en hielp zo de 3 punten in eigen huis. In Limburg moest Groene Ster terugkomen van een achterstand maar wist het de wedstrijd voor rust nog om te keren. In de 2e helft was het invaller Guus Hupperts die de wedstrijd definitief op slot gooide. In Amsterdam deelde JOS/Watergraafsmeer en O.S.S.’20 de punten. Met het 1-1 gelijkspel schoten beide ploegen weinig op.