Derde Divisie Zondag | ongenaakbaar ADO’20 slacht Gemert, Dongen nog steeds puntloos

Aan de top van de ranglijst in de derde divisie zondag veranderde er weinig. Alle top 5 clubs wisten hun wedstrijden winnend af te sluiten.

Koploper ADO’20 was ongenaakbaar voor thuisploeg v.v. Gemert. De wedstrijd werd voor de ploeg van trainer Reinald Boeren een ware nachtmerrie. Binnen een half uur stond er een 0-4 stand op het scorebord. Gemert scoorde daarna wel de 1-4 maar een minuut later was het verschil alweer vier doelpunten. Na rust deed ADO’20 het rustig aan wist het nog 1x te scoren waardoor 1-6 de eindstand werd. Door deze overwinning is ADO’20 nog de enige ploeg in de derde divisie zondag die nog niet verloren heeft.

Ook de achtervolgers HSC’21, VVSB, USV Hercules en GVV Unitas wisten hun wedstrijd in winst om te zetten. HSC’21 wist in Haaksbergen in de slotfase door 2 doelpunten van invaller Wessel Witbreuk UDI’19 definitief op de knieën te krijgen. VVSB had op zaterdagavond op Sportpark de Boekhorst al drie punten aan het totaal weten toe te voegen. Leroy George was met 2 doelpunten de gevierde man bij de thuisclub. Opponent TOGB werd al voor rust op een onoverbrugbare 3-0 achterstand gezet. Een stand waar na de thee geen verandering meer in kwam.

Zowel de nummer 4 usv Hercules, als de nummer 5 GVV Unitas wonnen hun wedstrijden met het minimale verschil van 1 doelpunt. De ploeg van trainer René van der Kooij wist in Breda zijn eerste uitoverwinning van het seizoen te boeken. Spits Tim Waterink, met zijn 7e van het seizoen bracht Hercules voor rust op voorsprong. Na rust was het Oussama Lahri die de voorsprong verdubbelde voor Hercules. In de slotfase wist v.v. De Baronie nog wel te scoren maar verder lieten de Utrechters het niet komen. In Gorinchem was het Robert Mutzers die het verschil maakte voor zijn ploeg tegen Groene Ster. Door de nederlaag blijft de ploeg van trainer Maurice Verbunt in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeren.

In de Brabantse derby in Veghel tussen Blauw Geel’38 en OJC Rosmalen was het Blauw Geel wat aan het langste eind trok. De thuisploeg wist de bekeroverwinning op Baronie een passend vervolg te geven. Dave de Meij zette halverwege de 1e helft zijn ploeg op voorsprong. In de slotfase was het Koen van der Zanden die Blauw Geel in veilige haven bracht. In Oss waren het de bezoekers uit Den Haag die op een 0-2 voorsprong kwamen. Vlak voor rust wist O.S.S.’20 iets terug te doen. Vervolgens duurde het tot de 90e minuut voordat de gelijkmaker op het scorebord kwam. Trainer Roy de Haan was content met de prestatie van zijn ploeg na de het teleurstellende gelijke spel en de bekeruitschakeling door Excelsior’31.

In Dongen leek de plaatselijke trots eindelijk van de hatelijke nul af te komen. In de thuiswedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer kwam de ploeg van trainer Osman Erbas op een 2-0 voorsprong. Deze verdween echter weer als sneeuw voor de zon. Binnen 12 minuten waren de gasten uit Amsterdam terug op gelijke hoogte. Tot overmaat van ramp voor Dongen ging ook het gelijke spel aan de neus voorbij. Door een doelpunt van Roy Schaap in de 88e minuut ging de volle buit mee terug naar Amsterdam.

In Beverwijk eindigde het duel tussen middenmoters DEM en UNA in een gelijkspel. In de warming-up zag UNA sterkhouder en routinier Brian Boogers afhaken met een blessure. Vlak voor rust kwam DEM door een kopbal van Sem van Amersfoort op voorsprong. Na rust gingen de gasten uit Zeelst op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er ook door een kopbal in de 64e minuut van Youri Sijbers. Ondanks verwoede pogingen van beide ploegen in de slotfase kwam er geen winnaar meer.