Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Dit was 2023 | ACV Assen pakt de titel en draait daarna moeiteloos mee in Tweede Divisie

Topamateurvoetbal.com kijkt in de laatste week van het jaar 2023 terug naar de bijzondere prestaties of gebeurtenissen die plaatsvonden in de hoogste afdelingen van het amateurvoetbal. In het tweede deel aandacht voor ACV Assen dat verrassend beslag wist te leggen op de titel in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal en daarbij ook nog eens goed presteerde in de Tweede Divisie.

ACV Assen kroonde zich in de zomer van 2023 tot kampioen van de Derde Divisie zaterdag en daar was weinig op af te dingen. De ploeg uit Drenthe bleef de laatste 27 wedstrijden van het seizoen ongeslagen in en pakte 75 punten uit 34 gespeelde wedstrijden. Dit met een voorsprong van zes punten op de torenhoge titelfavoriet GVVV.

In de maand augustus van het jaar 2022 begon het seizoen en na de eerste twee wedstrijden zal men in Assen zeker niet gesproken hebben over de titel. In eigen huis werd met 1-2 verloren van DOVO en op bezoek bij Ter Leede werd één punt binnengesleept (2-2). Naar later bleek werd echter op 17 september 2022 voor de laatste keer een wedstrijd in competitieverband verloren, DVS’33 was in eigen huis met 2-0 te sterk voor de latere kampioen.


ACV Assen kroonde zich in december tot winterkampioen, de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2022 werd gewonnen in Veenendaal tegen DOVO (1-2). Een duel met onder andere twee rode kaarten voor de thuisploeg.


2023 begon weer wat stroef voor ACV, uit de eerste vier wedstrijden wist men slechts zes punten te verzamelen. Daarna had de ploeg de juiste vorm weer helemaal te pakken met vijf overwinningen op rij . Een van deze driepunters werden behaald tegen directe concurrent GVVV. Aan de blauwe zijde van het Panhuis werd met 1-2 gewonnen waardoor nog maar eens duidelijk werd dat de ploeg kanshebber was om er vandoor te gaan met een ticket voor de Tweede Divisie.


Op 20 mei 2023 mochten de champagneflessen geopend worden. In Harderwijk won ACV met 1-4 van VVOG en het zag GVVV punten morsen. Een speeldag voor het einde was de titel een feit voor de Assenaren en mocht het zich dus op gaan maken voor het spelen van wedstrijden in de Tweede Divisie.


Het kalenderjaar 2023 is bijna ten einde en kijkend naar de ranglijst in de Tweede Divisie bezet ACV de vijfde plaats. Dit met 29 punten uit zeventien gespeelde wedstrijden. Een uitzonderlijke prestatie voor een promovendus.