Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Dos Santos neemt afscheid van SteDoCo: ‘Ik kijk terug op een mooie periode’

Guytano Dos Santos zal in de zomer van 2022, na vier seizoenen, afscheid nemen van SteDoCo. De middenvelder, die zich in het seizoen 2020/2021 topscorer mocht noemen van de KNVB Beker, vertrekt omdat hij geen akkoord wist te bereiken met de club.

,,Van beiden kanten hadden we de intentie om met elkaar door te gaan. Ik heb het goed naar mijn zin bij de club en we hebben een leuke groep, maar tijdens de gesprekken zaten we niet op één lijn. Het is een beetje water bij de wijn doen en dat moet van beiden kanten komen en dan niet van één kant. Ik had het gevoel dat dit meer vanuit mij moest komen en we zijn er niet uitgekomen. Ik wil hier goed de vier jaar afsluiten. Zakelijk zijn we niet tot elkaar gekomen en ik snap het ook van de kant van SteDoCo, maar ik heb ook mijn belangen”, aldus Dos Santos tegenover Topamateurvoetbal.com

Ondanks dat er geen akkoord bereikt werd ten aanzien van een verlenging van het aflopende contract sprak Dos Santos alleen lovende woorden over de voorbije periode bij SteDoCo waar hij in de zomer van 2018 arriveerde. ,,Ik kijk terug op een mooie periode. In mijn eerste seizoen waren bij de club de verwachtingen nog niet zo hoog als nu het geval is. Het ging toen erg goed en heb ook aardig wat gescoord als middenvelder zijnde. We hebben toen echt wat moois weggezet als team zijnde. Het tweede jaar was wat ongelukkig van mij door een blessure, het derde jaar begon weer erg goed. Dat jaar werd ik ook topscorer van de KNVB Beker en in dat derde seizoen kwam corona. Toen was het de ene keer wel trainen en de andere keer kon dat weer niet. Dat seizoen werd ook niet afgemaakt en het huidige seizoen werd ook al gestopt vanwege corona. Deze competitie gaan we nu hervatten en dan hoop ik dat we nog iets moois neer kunnen zetten. Ik heb deze periode als positief ervaren en heb er zeker vrienden aan overgehouden, maar na vier jaar is het ook mooi om weer een andere uitdaging aan te gaan.”

De hervatting van de competitie is aanstaande en de ambities zijn aanwezig bij de middenvelder om in Hoornaar nog wat moois te laten zien. ,,Ik vind dat wij minimaal in de top vijf horen. Als we de inhaalwedstrijden de punten pakken komen we daar ook al terecht. De club heeft de ambitie om uiteindelijk te promoveren naar de Tweede Divisie, dan maakt het niet uit of dat zal gebeuren via de nacompetitie of een kampioenschap. Het zou mooi zijn als we dat dit seizoen een periodetitel kunnen pakken en alles wat meer is dat zou mooi meegenomen zijn.”

Nu duidelijk is dat Dos Santos niet zal verlengen bij SteDoCo is het wachten op een nieuwe club. ,,Ik ben zelf van mening dat ik nog een aantal jaar op Derde Divisie-niveau en waarschijnlijk ook wel op Tweede Divisie-niveau kan spelen. Mocht echter de visie en de ambitie van een club iets lager mij bevallen kan er natuurlijk altijd een gesprek volgen. Ik ben nog steeds erg ambitieus, maar ik weet ook wel dat een avontuur in het profvoetbal er waarschijnlijk niet meer in zit. Daarom ga ik voor het hoogst haalbare podium om mij te kunnen laten zien. De regio waar ik ga spelen maakt mij in principe niet zoveel uit, al heb ik wel een voorkeur om te blijven spelen op de zaterdag.”