Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Eric Meijers komt met ‘leerzame’ eigen biografie

Na boeken over Johan Cruijff, Rinus Michels, Guus Hiddink en Ronald Koeman verschijnt er dit voorjaar ook een boek over Eric Meijers. In het boek vertelt de uitgesproken Nijmeegse voetbaltrainer over zijn carrière in de top van het amateurvoetbal en het profvoetbal.

,,Er zit wel een heel mooi verhaal achter. Het is natuurlijk leuk dat er over jouw carrière een boek uitkomt, maar wat mooier is, degene die het heeft geschreven – en dat is niet mooi – die is 7 april 2021 overleden”, vertelt Meijers aan VI Vandaag. Toen Danny van den Broek, auteur van het boek en journalist van De Gelderlander, overleed, was het boek nog niet voltooid. ,,Toen hebben we afgesproken dat we het boek gingen afmaken. En dat is gelukt. Wij willen dat graag begin april gaan presenteren ter nagedachtenis aan Danny van den Broek, en de opbrengsten zullen volledig ten goede komen aan Stichting Melanoom.”

 ,,Ik denk dat het voor iedereen heel leuk is om te gaan lezen”, zegt Meijers over het boek. ,,Zeker ook voor beginnende trainers die het vak nog moeten leren, en moeten ervaren. Voor hun is het boek natuurlijk prachtige literatuur om te gaan lezen.”

Meijers is momenteel clubloos nadat hij eind 2021 werd ontslagen bij Spakenburg. Eerder werkte hij bij Helmond Sport, Hatert en JVC Cuijk. Zijn grootste successen boekte hij bij Achilles ’29.