donderdag 8 juni 2023

Excelsior ’31 dwingt Niek Davina na veertien seizoenen tot stoppen

Veel gelezen

Clubicoon Niek Davina stopt aan het einde van dit seizoen als actief voetballer bij Excelsior ’31. De Oldenzaler kwam veertien seizoenen uit voor de club uit Rijssen, maar kon geen overeenstemming bereiken voor nog een seizoen. Het initiatief tot dit besluit komt niet van de speler zelf, maar is genomen door de Technische Commissie  van de club.

De 36-jarige Davina had zelf nog graag een seizoen doorgegaan en daarover zou eind april tussen de speler en TC een gesprek plaatsvinden, zo laat de speler weten aan Excelsior ’31 TV. De club heeft nu eerder al aangegeven dat het wil doorselecteren en er daardoor een einde komt aan veetien seizoenen Davina op de Koerbelt.

Davina kwam in 2009 over van Jong FC Twente. Met Excelsior ’31 werd hij tweemaal kampioen in de Hoofdklasse. Bovendien won hij met de club in 2016de districtsbeker, na een 3-0 zege op Sparta Nijkerk in de finale. Minder leuk waren de degradatie uit de toenmalige Topklasse in 2014 en een blessure in 2018, die hem in totaal 14 maanden aan de kant hield. In de loop der jaren transformeerde de aanvallende middenvelder zich om tot een moderne verdediger.

Excelsior ’31 heeft bij Davina aangegeven gezamenlijk te willen zoeken naar een eventuele andere functie op sportpark De Koerbelt. De verdediger heeft aangegeven nog niet toe te zijn aan een dergelijke carriereswitch.

- Advertentie -spot_img
- Advertentie -
Laatste nieuws

Noordwijk strikt Lerin Duarte voor komend seizoen

Tweededivisionist Noordwijk heeft haar middenveld voor komend seizoen versterkt door de komst van Lerin Duarte. De 32-jarige speler trainde de...
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img

Gerelateerde artikelen

- Advertentie - spot_img