Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Gemert haalt ervaren Waalkens naar Derde Divisie zondag

Gemert kan komend seizoen beschikken over de ervaren Jasper Waalkens. Dat meldt de Derde Divisionist die uitkomt op zondag via haar clubkanalen. De oud-prof komt over van zondaghoofdklasser Halsteren.

Waakens begon zijn voetbalcarrière bij Avanti’ in schijndel. Daarna volgden tal van profclubs, waaronder FC Den Bosch, PSV, willem II, Helmond Sport, FC Eindhoven, Fortuna Sittard, NEC en Almere City. In 2017 maakte de nu 33-jarige middenvelder de overstap naar het amateurvoetbal, en speelde voor Spakenburg, DOVO en het afgelopen seizoen dus voor Halsteren.

Op de website van Gemert geeft Waalkens aan dat het in eerste instantie de bedoeling was dat hij ook bij de hoofdklasser zou blijven: Ik trainde de O14 van Willem II en was assistent bij O21. Dat paste prima. Maar vervolgens ben ik benaderd door PSV, waar ik komend seizoen trainer word van de O15. De afstand Eindhoven-Halsteren is te groot, daar doe je anderhalf uur over. Toen ben ik zelf actief op zoek gegaan naar een club in de regio Eindhoven. Want ik wil nog heel graag zelf blijven voetballen.”

Een appje naar de inmiddels gestopte Jost Habraken, een oud teamgenoot van Helmond Sport zorgde voor de rest Ik ken het complex, ik volg de Derde Divisie, want ik ken een aantal jongens die daarin spelen. Ik heb bij Spakenburg en DOVO gespeeld, clubs met een mooie achterban. Dat spreekt me ook aan bij Gemert”.