Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Gersom Klok: “We hebben van hun zwakke plekken geprofiteerd”

Gersom Klok kon zijn geluk niet op na de wedstrijd tegen Quick Boys. Klok scoorde de eerste twee doelpunten in een wedstrijd die volledig werd gedomineerd door HHC Hardenberg. De einduitslag van 4-0 was dan ook allerminst geflatteerd te noemen. Klok werd benoemd tot man van de wedstrijd en stond topamateurvoetbal.com, met champagnefles in de hand, te woord na het laatste fluitsignaal.

,,Het was in het begin misschien een beetje schaken, maar we kwamen er op de juiste momenten uit en hebben de wedstrijd beetje bij beetje naar ons toegetrokken.” Op voorhand leek het erop dat de wedstrijd tussen HHC Hardenberg en Quick Boys een interessante wedstrijd zou worden, maar niets bleek minder waar. Klok kan die verwachting bevestigen: ,,We verwachtten een mooi affiche en we waren erg benieuwd wat ze zouden gaan doen. Ze hadden zich iets aan ons aangepast, wat als een groot compliment kan worden opgevat. Uiteindelijk waren we vandaag gewoon de beste, zowel aan de bal als verdedigend.”

,,We hebben van hun zwakke plekken geprofiteerd”, geeft Klok toe. ,,Zonder Quick Boys tekort te doen, want ik vind het echt een goede ploeg, ze zijn individueel sterker dan als team. Daar kunnen ze nog wel in groeien, maar we dachten dat onze kansen daar op dit moment nog lagen. We wilden Quick Boys aan het lopen krijgen, door er goed uit te komen en goed te verdedigen. Daar moesten we veel geduld voor opbrengen, maar dat werkte vooral in de eerste helft uitstekend.” HHC Hardenberg blijft dus ongeslagen in de Tweede Divisie, maar Klok blijft realistisch.

,,Er komen echt nog wel wedstrijden waarin we de deksel op de neus krijgen, maar die hebben we voorlopig nog niet gehad. We gaan er ook alles aan doen om dat moment zo lang mogelijk uit te stellen, maar je kan niet altijd top zijn.” De start van het seizoen zorgt voor een brede glimlach op het gezicht van de man van de wedstrijd. ,,Je kan het wel over tactieken hebben enzovoort, maar je wilt na drie wedstrijden gewoon negen punten hebben. Dat is ons gelukt en dat is gewoon hartstikke lekker.”