Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

IJsselmeervogels met lege handen: Afaker naar TOP Oss

IJsselmeervogels zit kort voor de start van de voorbereiding met de handen in het haar nu na Vince Gino Dekker ook Marouane Afaker zijn contract met IJsselmeervogels verscheurt en komend seizoen elders voetbalt.

Waar Dekker Spakenburg trouw blijft, kiest Afaker voor een kans in het betaald voetbal bij TOP Oss. Daarmee heeft de technische commissie van de Rooien zich lelijk verkeken bij haar inschatting dat een zeer hoog salaris de aanvaller wel zou overtuigen om de Vogels trouw te blijven. Afaker kiest evengoed voor TOP Oss, waar hij afgelopen weken op proef was.

Impuls

,,Marouane is een 23 jaar jonge aanvallend ingestelde speler, die vorig jaar een duidelijk aandeel heeft gehad bij zijn ploeg Jong Sparta. Wij denken dat hij met zijn dribbels en individuele acties voor doelpunten en assists kan zorgen en een impuls kan zijn op aanvallend gebied”, stelt technisch directeur Klaas Wels op de clubsite van de Ossenaren. Eerder speelde Afaker bij Katwijk en Jong Sparta, waar hij afgelopen seizoen één van de grote uitblinkers was in de Tweede Divisie.

Sanchez Angulo

Vrijwel gelijktijdig met het bekend worden van de afzegging van Afaker maakte IJsselmeervogels bekend dat Steven Sanchez Angulo toch bij de club blijft. De aanvallende middenvelder had al zijn vertrek en overstap naar Scheveningen aangekondigd, maar komt daar nu op terug. Dat nieuws hing al even in de lucht en werd door Scheveningen met de nodige irritatie ontvangen. Daarbij doet IJsselmeervogels nu wat het rivaal Spakenburg verweet: een speler die reeds zijn overstap wereldkundig maakte alsnog overtuigen om te blijven.