Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

‘Ik mis het voetbal niet’, zegt voormalig Vogels-coach Sandor van der Heide

Sandor van der Heide, voormalig trainer van IJsselmeervogels, is sinds afgelopen zomer weg uit de voetbalwereld. Zijn contract bij Cambuur liep af en de Fries koos voor zijn bedrijf in escape rooms. Het is twijfelachtig of de Fries ooit terugkeert als trainer, vertelt hij in de podcast van Omrop Fryslan.

,,Vanaf dat ik profvoetballer werd, heb ik altijd heel veel druk op mezelf gelegd. Het was nooit goed genoeg. Ik werd kampioen of promoveerde bij ONS, Cambuur, De Graafschap en IJsselmeervogels. Maar ik heb daar nooit van genoten. Niet één moment. (..) Het doel is bereikt en weer door, volgend jaar moet het weer beter. Dat is met elk behaald kampioenschap zo geweest. Op een gegeven moment kom je op een punt dat je denkt: wow, dat is wel apart. Ik kan een ander wel echt vertellen dat ze moeten genieten, maar ik kon dat zelf niet.”

,,Ik vond het trainerschap op een gegeven moment echt saai worden”, stelde Van der Heide. ,,We wonnen natuurlijk veel wedstrijden en dan stonden we met de rust met 2-0 voor. Dus het plan dat we bedacht hadden, werkte. Dan hoopte ik dat de tegenstanders iets zouden gaan doen, waardoor ik weer even aan het werk kon. Als dat dan niet gebeurde, dan was de lol er voor mij af.”

Van der Heide geldt als een legende bij ONS Sneek. Ook bij Cambuur wist hij het publiek vaak te vermaken. Een avontuur in Duitsland slaagde niet. De podcast met Van der Heide is hier te beluisteren.