Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Jos Peltzer (OJC Rosmalen) maakt cirkel niet rond en stopt

Het had het ultieme scenario moeten worden voor de 31-jarige Jos Peltzer. Terugkeren naar de club waar het allemaal begon OJC Rosmalen. Helaas voor de ploeg van trainer Willem Leushuis gaat dit niet gebeuren. De spits, die met een aantal oud-ploeggenoten deze zomer overkwam van O.S.S.’20, is het plezier in het spelletje verloren en stopt.

Verleiding

Eigenlijk wilde Pletzer na afloop van het afgelopen seizoen al stoppen. Hij liet zich echter verleiden door OJC. Met sportpark De Groote Wielen op loopafstand ging de spits het gesprek met OJC aan. “Toen gaf ik al aan dat het voor mij afsluiten bij OJC zou worden óf er helemaal mee stoppen”, verteld Peltzer in het Brabants Dagblad.

Opgelucht

Pletzer speelde in zijn carrière nog in de eredivisie bij RKC. In twee seizoenen betaald voetbal in Waalwijk kwam hij in totaal 22 keer in actie. Terugdenkend aan die periode denkt Peltzer dat er meer had in gezeten. “Mentaal was ik niet altijd even sterk” 

De behendige aanvaller zou een belangrijke pion in het 1-4-4-2 systeem van OJC worden. Peltzer zou het gat moeten gaan opvullen wat achterlaten is door de naar IJsselmeervogels vertrokken Dennis Knuiman. Dat zijn voetbalvrienden van O.S.S.’20, Zonnenberg, Pijnenburg en van de Rande ook in Rosmalen gingen spelen deed Peltzer niet van gedachte veranderen.

“Ik voel me eerlijk gezegd wel opgelucht, nu alle verplichtingen omtrent het voetbal er niet meer zijn. Dat geeft me de kans om nog meer op pad te gaan met mijn racefiets”, geeft Peltzer aan. 

Bron: Brabants Dagblad

Foto: Orange Pictures