Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Katwijk verrast Telstar tijdens Visserijtoernooi

v.v. Katwijk heeft de finalewedstrijd van het Visserijtoernooi met de overtuigende cijfers van 3-0 gewonnen van Telstar. De club won daarmee de hoofdprijs van het toernooi, 40 pakjes vis van sponsor Ouwehand. Meer belangrijk voor de deelnemende clubs, naast de twee genoemden was ook Koninklijke HFC aanwezig, was de vorderingen die de teams hebben gemaakt in de aanloop naar de competitie. Daartoe werden 3 wedstrijden van elk 2 x 30 minuten gespeeld.

Stroefheid

Het openingsduel tussen Koninklijke HFC en thuisclub Katwijk liet vooral veel stroefheid zien. Beide teams hadden het verdedigend vrij goed voor elkaar maar konden in de opbouw maar weinig gaatjes bij de tegenstander vinden. De 0-0 eindstand tussen de twee Tweede Divisieclubs was er een logisch gevolg van. Om bij eventuele gelijke eindstand uit te maken welke club boven welke zou eindigen werden er na de wedstrijd strafschoppen genomen. Dat was een vrij eenzijdige aangelegenheid omdat de Haarlemmers alles misten.

Finale

In de tweede wedstrijd vielen de eerste velddoelpunten van het toernooi. Al was dat ook pas in de tweede helft. Telstar trok na een 0-0 ruststand met 2-0 aan het langste eind. Quinten van den Herik was tweemaal succesvol. Ook na deze wedstrijd moesten er strafschoppen worden genomen. Andermaal maakte HFC daar een drama van. Daarmee was duidelijk dat de Haarlemmers de derde plaats zouden behalen. Katwijk – Telstar kreeg daarmee het predicaat “finale”. Met daarbij dan de aantekening dat Telstar aan een gelijkspel genoeg zou hebben voor toernooiwinst.

Telstar hield de daarvoor benodigde 0-0 tot kort voor rust vast, maar werd vlak voor rust ineens op een 2-0 achterstand gezet. Paul Kok werkte de 1-0 bij de tweede paal binnen en even later rondde Des Kunst een pass vanuit het achterland af. In het laatste halve uur van het toernooi kon Telstar de strijd niet meer spannend maken en wist Kunst de thuisclub zelfs nog op 3-0 te brengen. En daarmee dus de toernooiwinst definitief bij v.v. Katwijk. 

Tekst: Theo Uphus

Foto: Orange Pictures