Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Laatste seizoen Eric Speelziek bij Sparta Nijkerk

Eric Speelziek heeft het bestuur van Sparta Nijkerk laten weten zijn aan het einde van het seizoen aflopende contract niet te verlengen. De oefenmeester uit Ede is bezig aan zijn zesde seizoen bij Sparta Nijkerk.

Onder leiding van Speelziek promoveerde Sparta Nijkerk in het seizoen 2018-2019 via de nacompetitie naar de derde divisie. Op. de website van Sparta Nijkerk meldt Arjen Ruitenbeek namens de TC dat de bij de aanstelling van Speelziek geformuleerde doelen allemaal behaald zijn. Naast het doorstoten naar de derde divisie wordt ook de inbreng van Speelziek in de jeugdopleiding en ontwikkeling van trainers geroemd.

Afgelopen zomer zag Sparta Nijkerk een deel van de technische staf opstappen. De oefenmeester bleef en kent met Sparta Nijkerk een wisselvallige seizoenstart. Afgelopen zaterdag kreeg de huidige nummer twaalf van de derde divisie klop van Staphorst (5-1). Het was het vierde uitduel dit seizoen dat verloren ging. Op eigen veld is de ploeg daarentegen nog ongeslagen en pakte daar tien punten.

Foto: Orange Pictures