Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Leliveld en Jongeneelen tot de winterstop voor de groep in Rijnsburg

Een kleine 24 uur nadat Rijnsburgse Boys bekend maakte niet verder te gaan met Martijn Lagendijk, kwam er nieuws over de invulling van de staf in de komende weken. Tot de winterstop staan Hein Leliveld en Jeffrey Jongeneelen voor de groep. Gerard Paauw, bestuurslid technische zaken meldt dat er tevens op korte termijn nog een extra assistent wordt toegevoegd aan de staf.

In het interview wat Paauw geeft aan Voetbal in De Bollenstreek doet hij verder nog een aantal opmerkelijke uitspraken. De aanstelling van Leliveld en Jongeneelen betekend in ieder geval dat er geen tussenpaus voor de korte termijn aangesteld gaat worden. “Als het goed gaat, maken Hein en Jeffrey misschien wel het seizoen af. Gaat het niet goed, dan moeten we misschien toch een andere trainer aantrekken. Dat gaan we even rustig overwegen.”

‘Ja, daar ben ik van overtuigd. Kwalitatief hebben we een groep die zeker in de top vijf moet kunnen spelen.’

Volgens Paauw is het vertrek van Lagendijk niet ingegeven door input vanuit de spelers. Nee helemaal niet. Samen met iemand anders van het bestuur hebben wij dit beslist. Wij denken dat de druk voor Martijn misschien iets te hoog wordt en hij het niet aan de praat krijgt.” Paauw geeft verder aan dat Rijnsburgse Boys een fantastische selectie heeft die zeker in de top vijf van de Betnation Divisie moet kunnen spelen. “Natuurlijk moet het ook meezitten: we hebben veel blessures en veel spelers zijn uit vorm. Ook dat kan gebeuren, maar ik vind dat we over de kwaliteiten beschikken om heel goed te kunnen voetballen en goed mee te doen.”

Geen rentree Wisman

Paauw vindt overigens niet dat Rijnsburgse Boys een inschattingsfout heeft gemaakt met het aanstellen van de onervaren Lagendijk. ““Dan doel je zeker op het feit dat hij een jonge trainer is?”, countert hij.

“Dat denk ik niet. Quick Boys heeft een jonge trainer van 36 en Spakenburg iemand van 41. Ik ben vorig seizoen een aantal keer gaan kijken bij SV Hillegom en toen legde zijn ploeg goed en verzorgd voetbal op de mat. Daarnaast heeft hij in één jaar zijn diploma gehaald en heeft hij hier een jaar bijna elke dag op de club gelopen. Martijn is een vakman, zeker met training geven, maar er komt meer bij kijken om een groep – met ook veel tegenslag gezien al die blessures – op de rit te krijgen.”

Volgens Paauw is een terugkeer van Henk Wisman als hoofdtrainer uitgesloten. “Henk is ook aan zijn heup geopereerd, maar hij wordt geen trainer meer. Dat heeft hij duidelijk aangegeven. Ik weet uit betrouwbare bron dat Henk door drie clubs is benaderd, maar dat heeft hij afgeslagen.”

Update: op woensdagmorgen nadat het interview is gegeven maakt Rijnsburgse Boys bekend dat Jan Blankenspoor is toegevoegd aan de technische staf. 

Bron: Voetbal in de Bollenstreek

Foto: Orange Pictures