Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Lentink (G.O.E.S) promoveert met Aruba: ‘Het niveau waar wij thuis horen’

Matthew Lentink speelt in Nederland zijn wedstrijden in de Vierde Divisie voor G.O.E.S. , maar de doelverdediger mag zich echter ook al geruime tijd international noemen van Aruba. Dit team wist met Lentink onder de lat promotie af te dwingen naar poule B van de Concacaf Nations League.

De beslissing viel in de uitwedstrijd tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden, Aruba wist met 1-4 te winnen waardoor de ploeg niet meer te achterhalen was. Dit ondanks dat het nog één wedstrijd tegoed had. ,,Het was een goede wedstrijd waar echt alleen maar druk was vanaf onze kant. Er was een zege nodig om ons te kwalificeren voor League B om het niet spannend te maken voor de laatste poule wedstrijd”, aldus Lentink tegenover Topamateurvoetbal.com

Aruba begon als favoriet aan de strijd om promotie in League C, een verrassing was de plaatsing dan ook niet echt. ,,Dit is het niveau waar wij met het nationale elftal van Aruba thuishoren. Wij hebben echt laten zien dat dit zo is door alle vier de poulewedstrijden met overtuiging te winnen. Toen ik de poule indeling voor de eerste keer zag wist ik dat wij de favoriet zouden zijn. Wat mij wel verrast heeft is dat wij relatief eenvoudig de favorietenrol waar wisten te maken.”