Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Nabeschouwen met Jurjan Wouda (Excelsior ’31) en Raymond Bronkhorst (FC Lisse)

Afgelopen zaterdag kwamen FC Lisse en Excelsior ’31 tot een 0-0 gelijkspel. De beide betrokken trainers kijken verschillend naar dat resultaat.

Wouda op de vraag of de 0-0 een juiste weerspiegeling van de krachtsverhoudingen is: “Ik denk het wel. Als wij zouden hebben gewonnen zou dat niet terecht zijn geweest. Maar FC Lisse drukte eigenlijk ook vooral door de hoekschoppen en verre inworpen van Bormann. Uit het voetballen zelf haalden zij ook weinig kansen. Wij ook niet hoor, laat dat duidelijk zijn. Voetballend liep het bij ons niet meer in de tweede helft.”

  • Ik zag jou spelers met de wind in de rug ook niet proberen wat bijvoorbeeld Klijbroek en Stroo voor rust namens Lisse wel probeerden, namelijk van afstand de goal onder vuur nemen.

“Nee, we probeerden wat meer voetballend tot bij hun goal te komen, maar daar kwam mede door de moeilijke omstandigheden ook niet heel veel van terecht.”

  • Heb je dat nog geprobeerd met personele omzettingen beter te krijgen ?

“Nee hoor, omdat ik vond dat wij best redelijk in de wedstrijd zaten voor de rust. Dat Lisse met afstandsschoten gevaarlijk was voor rust dat was logisch met het windvoordeel, maar na rust was dat weg. Het gevaarlijkst waren toen de dode spelmomenten, met name doordat Verwey zijn lengte gebruikte en Klijbroek zich slim opstelde. Die doet dan een beetje alsof hij niet meedoet en gaat dan een paar meter buiten de 16 meter staan. Maar die staat daar dus gewoon te loeren op de afvallende bal. Dat was echt wel een gevaar.”

  • Je kreeg zelf ook nog enkele kansjes op de 0-1.

“We probeerden het goed georganiseerd te houden en van daaruit tot kansen te komen. Dat laatste lukte niet heel vaak, maar goed, je probeert dan toch ook al zou dat niet terecht zijn geweest de wedstrijd toch nog te winnen. Dat lukte niet, maar ik denk wel dat een gelijkspel de verhoudingen goed weergeeft.”

Met dat laatste was trainer Raymond Bronkhorst van de Lissenaren het niet eens. De eerste vraag maakte dat meteen duidelijk.

  • Vind je dat jullie twee punten verloren hebben ?

 “Ja zeker. We hebben volgens mij niks weg gegeven. Wij schieten voor rust op de paal, Justin v.d. Putten had de 1-0 van 3 meter voor het inschieten, Klijbroek schiet 3 of 4 keer net over, na rust maakt Verwey van dichtbij bijna de 1-0, wij hebben kortom veel kansen op de winst gehad, Excelsior ’31 niet.”

  • Hoe ging het mis gaan met die kans van v.d. Putten ?

“Zoals ik het begrepen heb kwam hij ongelukkig uit met zijn passen. Die bal kwam natuurlijk hard voor en er zat een lichte stuit in. Dan kan het gaan zoals het is gegaan. Pech”.

  • Leg de wissel Gozeling er in, Stroo naar de zijkant  voor v.d. Putten  en Verwey in de spits eens uit.

“Stroo op de vleugel betekent in ieder geval ook veel snelheid en dreiging vanaf de vleugel en met Verwey kregen we voorin meer kracht. David houdt ook goed een balletje vast om van daaruit weer verder te kunnen voetballen en natuurlijk is hij ook direct gevaarlijk bij dode spelmomenten. Hij kan goed een balletje doorkoppen ook. Enzo had het daarin wat lastiger tegen de twee centrale verdedigers van Excelsior ’31. Dat was de overweging om het in de laatste fase op deze manier te proberen.”

  • Ook al stelt de uitslag je teleur, het zegt nog niets voor het verloop van de competitie.

“Nee hoor, we hebben nog tien wedstrijden te gaan. Je ziet dat de koploper vandaag zelfs verliest dus er is niets aan de hand. We hebben eerder besproken met de selectie wat we willen en kunnen, maar we bekijken het voorlopig van week tot week. We moeten gewoon proberen goed te voetballen en van daaruit resultaten zien te halen. Vandaag was dat laatste dan wat teleurstellend, maar okay, ook dat is voetballen.