Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE A | Wederom zege voor Eemdijk, Staphorst verrast IJsselmeervogels

Eemdijk is, in ieder geval tot zondagmiddag, lijstaanvoerder van de Derde Divisie A. De ploeg wist de op papier lastige uitwedstrijd tegen VVSB winnend af te sluiten (2-3). IJsselmeervogels ging verrassend onderuit in en tegen Staphorst (1-0).

Promovendus Eemdijk begon niet al te best in Noordwijkerhout, na 2 minuten spelen stond de 1-0 voor VVSB al op het scorebord door Jesse van Nieuwkerk. Na zeventien minuten spelen kreeg Eemdijk de kans om op gelijke hoogte te komen, maar Yannick Bouw wist de strafschop niet te verzilveren. Na de pauze bracht Jordy Hilterman de twee ploegen wel weer naast elkaar (1-1). Daarna zat echt het venijn in de staart, met drie doelpunten in de blessuretijd. Bouw was trefzeker voor Eemdijk en Van Nieuwkerk voor VVSB (2-2). De winnende treffer kwam op naam van Goossensen in de 95ste minuut (2-3).

Machtsvertoon

Op zondag voegde zich Hercules en HSC’21 zich bij de ploegen die nog een score van 100% heeft. HSC’21 won thuis van promovendus Kampong, wat zijn tweede nederlaag leed. Hercules won op overtuigende wijze van v.v. Hoogeveen. Ondanks dat Hercules ruim 35 minuten met 10 moest spelen, kwamen de gasten er niet aan te pas. Grote man voor rust was Max van Hees. De van FC Den Bosch afkomstige middenvelder was 2x trefzeker. Na de rode kaart voor Max Fichtinger leken er mogelijkheden te komen voor v.v. Hoogeveen. Maar invaller Franslyn Nsingi was dodelijk effectief. Binnen een minuut na zijn invalbeurt wist de spits het net te vinden. Met tien tegen elf wisten de Utrechters maar liefst drie keer te scoren.

De grote held van Staphorst was zaterdagmiddag Martijn Brakke die verantwoordelijk was voor de beslissende treffer in het duel met IJsselmeervogels (1-0).

Overige uitslagen:

SC Genemuiden – Harkemase Boys 1-1
0-1 Gootjes
1-1 Magan

RKAV Volendam – DVS’33 1-1
1-0 Stout
1-1 Nijland

Sparta Nijkerk – FC Rijnvogels 2-1
1-0 Van der Weijden
2-0 Heus
2-1 Bijen (penalty)

ODIN’59 – Urk 1-1
1-0 Jager
1-1 Van Essen

RKVV DEM – DOVO 2-2
0-1 Van Amerongen
1-1 Van Amersfoort
2-1 Wolters (penalty)
2-2 Rebergen

HSC’21 – s.v. Kampong
1-0 Mika Schrijver
1-1 Jort de Zeeuw
2-1 Cenk Uguz
3-1 Cenk Uguz