Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

PODCAST | ‘Een derby tussen Katwijk en Quick Boys zonder uitfans is 0% van wat het zou moeten zijn. ’ | S01E12


Speelronde 27 heeft aardig huisgehouden in de Tweede- en Derde Divisie dit weekend. Wat te denken van koplopers VV Katwijk en VV Gemert die hun voorsprong zagen slinken naar respectievelijk 4 en 5 punten terwijl die andere koploper, FC Lisse, juist wél een goede slag sloeg. Ook onderin is het retespannend en staat er een mooi weekend met derby’s voor de deur
.

Het is het weekend van de mooie derby’s in de Tweede- en Derde Divisies! Afgelopen zaterdag gaf de Limburgse derby tussen Groene Ster en EVV Echt al een signaal af en wordt vrijdag in Zeeland de Zeeuwse derby tussen VV Goes tegen Hoek gespeeld. Hét affiche van dit weekend vindt echter plaats in Katwijk waar de “Moeder der alle derby’s” op het programma staat: VV Katwijk tegen Quick Boys. Uiteraard daarom veel aandacht voor deze wedstrijd en waarom redacteur Henk Kasius vindt dat dit affiche deze titel mag hebben. Hij zit, compleet in tenue, (nu nog gebroederlijk) tegenover Quick Boys-fan en mederedacteur Gert Barnhoorn. Onder leiding van presentator Niels Veldhoven bespreken zij wat deze derby nou zo mooi maakt en worden er verhalen uit het verleden bijgepakt.

Natuurlijk worden ook de andere actualiteiten in het voetbalwereldje tegen het licht gehouden en was het een heerlijk weekend voor IJsselmeervogels. Door een klinkende 4-0 zege op Kozakken Boys klimmen de Rooien uit de degradatiezone en kan de blik weer vooruit. Ook DOVO en VVSB deden dit weekend goede zaken om aan te haken in de degradatiestrijd in hun Derde Divisie Zaterdag, maar hoe zit het nu ook alweer met die playoff-plaatsen en de degradatieregeling? Wij brengen het nog één keer aan het licht en kraken de formule. Verder aandacht voor “de giganten uit Veghel“, een bijzondere afhaker bij VV UNA en bewijzen Gert Kruys + Hans Schrijver dat het wisselen van trainer nog wel eens een gouden zet kan zijn?

Je luistert naar de twaalfde aflevering van de Topamateurvoetbal.com podcast via deze link. Eerdere podcasts kun je hier terugluisteren. Vergeet niet je gratis te abonneren op ons Spotify-account, zo blijf je altijd op de hoogte van nieuwe afleveringen van onze podcast.