Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Preview Betnation Divisie: Bollenstreek derby’s en rechter vs. linkerrijtje

Nu Koning Winter ons voorlopig met rust lijkt te laten en het KNVB-beker voetbal voor alle Tweede Divisie clubs voorbij is, gaat iedereen weer over tot de orde van de dag, de competitie. Dit weekend staan er maar liefst twee Bollenstreek derby’s op het programma. Op Duinwetering treffen v.v. Noordwijk en Katwijk elkaar. Op Nieuw Zuid treffen twee ploegen die in vorm lijken te zijn elkaar, Quick Boys en Rijnsburgse Boys. Voor het overige zien wij allemaal wedstrijden tussen clubs uit rechter vs. linkerrijtje van de ranglijst.

“Druk zetten en die gasten een beetje gek maken hopelijk” – Sander Bosma (v.v. Noordwijk) bij V id B’streek in vooruitblik op de derby tegen Katwijk

Achtervolging

Zonder vorige week zelf te spelen zag koploper Spakenburg zijn positie op de ranglijst weer verbeterd worden. De ploeg met de minste verliespunten na Spakenburg, v.v. Katwijk moest thuis het onderspit delven tegen Jong Almere City (1-3). Door het verlies tegen Jong Almere lijkt titel prolongatie voor Katwijk verder weg dan ooit. De Krombewoners gaan zaterdag op bezoek bij buurman v.v. Noordwijk. Met Noordwijk treft Katwijk de kampioen van de gelijke spelen deze competitie. Maar liefst 11 keer eindigde een wedstrijd van de ploeg van trainer Kees Zethof in een gelijkspel. Ook de heen wedstrijd op de Krom eindige in een gelijkspel. Noordwijk stond binnen 10 minuten op een 0-2 voorsprong maar zag Katwijk door twee treffers van Robbert Susan alsnog langszij komen. Een gelijkspel a.s. zaterdag zal beide ploegen weinig verder helpen.

Bollenstreek derby 2

Naaste achtervolger van Spakenburg is nu weer Quick Boys. Het gat met de koploper is 8 punten, maar de Boys hebben wel één wedstrijd meer gespeeld. Zaterdag krijgt Quick Boys de Uien op bezoek. Rijnsburgse Boys wist van de laatste 5 wedstrijden er maar liefst 4 te winnen en verschafte zich zodoende wat lucht richting de onderste plekken. Quick Boys zal op eigen veld revanche willen nemen voor de heenwedstrijd. De ploeg van Thomas Duivenvoorden speelde toen één van zijn minste wedstrijden van het seizoen en moest genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Verschillen marginaal

Trotse lijstaanvoerder Spakenburg treedt thuis aan tegen de Koninklijke HFC. Historisch gezien een wedstrijd waar de verschillen, althans in de score klein zijn. Spakenburg zag deze week Bo van Essen terugkeren naar TEC. De (vleugel)spits kwam weinig aan spelen toe bij de Blauwen. Met de komst van Kilian van Mil leek de kans daarop nog kleiner te worden. Koninklijke HFC heeft Flip Klomp toegevoegd aan de selectie. De middenvelder komt op huurbasis over van FC Volendam waar hij nog tot 2025 onder contract staat.

Interessant is ook de strijd tussen de beide Jong elftallen in de Tweede Divisie. Zowel Jong Almere als Jong Sparta verkeren in de stevige middenmoot. Mochten beide ploegen bij de eerste negen eindigen dan degradeert er geen Jong team. Beide ploegen hebben op dit moment 26 punten, al had Jong Sparta daar wel één wedstrijd meer voor nodig. 

Foto: Orange Pictures