Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Preview Derde Divisie B; Topper in Barendrecht en veel duels op zondag

In de Derde Divisie B leek SteDoCo voor de winterstop ongenaakbaar richting de titel te gaan. Twee gelijke spelen en een verliespartij verder ziet de wereld er opeens heel anders uit voor de ploeg uit Hoornaar. De achtervolgers en dan met name Barendrecht zullen weer mogelijkheden zien. In speelronde 20 gaat SteDoCo naar het verre Hoek en speelt BVV Barendrecht thuis de topper tegen nummer vier Sportlust’46.

Rust

Het wordt een interessante zaterdag in de DD B. SteDoCo gaat de verre reis naar Hoek maken. De thuisclub scoort er deze competitie lustig op los maar lukt het maar niet om een rol van betekenis te spelen op de ranglijst. Daarvoor is en blijft het te onrustig in Zeeuws Vlaanderen met spelers die komen en gaan. Hoek snakt er naar om een goede serie neer te zetten om zo wellicht via een periodetitel nog in aanmerking te komen voor promotie. Bij SteDoCo predikt men rust maar door de recente resultaten zal de ploeg toch op zijn tellen moeten gaan passen. 

Aan- of afhaken

In Barendrecht staan de nummer twee en vier van de ranglijst tegenover elkaar. Barendrecht zag het gat met koploper SteDoCo afgelopen teruglopen tot maar twee punten. In de thuiswedstrijd tegen Sportlust’46 mag de ploeg zijn titelaspiraties verder kracht bij zetten. Voor Sportlust’46 is het zo’n beetje de laatste kans om nog echt aan te hakken bij de koplopers. Voor de Woerdenaren telt alleen een overwinning. 

Zondag

Het merendeels van de wedstrijden dit weekend zijn op zondag. In Veghel staan Blauw Geel’38 en UNA tegenover elkaar. Ook bij deze wedstrijden zijn de belangen groot. Beide ploegen staan in de top en zullen met argusogen naar de resultaten van zaterdag kijken. Ook hier geldt dat voor beide ploegen winst een must is. UNA zal dit waarschijnlijk moeten doen zonder Max van den Akker die in de laatste competitiewedstrijd tegen Groene Ster een rode kaart kreeg. Blauw Geel’38 zal zich willen revancheren voor de thuisnederlaag tegen Kloetinge.

Degradatiekraker

In Gorinchem staat er zondag een echte degradatiekraker op het programma. GVV Unitas ontvangt thuis Groene Ster. Voor de Limburgers is dit de tweede wedstrijd in vier dagen. Donderdagavond speelde de ploeg de enige Limburgse derby in de Derde Divisie tegen s.v. Meerssen. De 5-1 nederlaag en het vertoonde spel zal de ploeg niet het nodige vertrouwen gegeven hebben wat nodig is in de strijd tegen degradatie. Ook bij Unitas zal het vertrouwen niet heel groot zijn. In de laatste wedstrijd tegen concurrent Baronie ging de ploeg met 2-0 ten onder en is nu rode lantaarndrager.