REPORTAGE | ACV zet ruim kansenoverwicht bij Ter Leede niet om in driepunter

De Asser Christelijke Voetbalvereniging heeft ondanks een duidelijk overwicht in het aantal kansen geen zege weten te behalen bij Ter Leede. Bij rust waren de kansencijfers 3-8, na 90 minuten 7-12, maar qua doelpunten bleef het bij 2-2. En hoe vreemd dat wellicht ook mag klinken, het waren de “Sassemers” die met een lob op de lat van Marc de Kruijs, nog het dichtst bij een derde en dus winnende treffer waren.

Het zou niet verdiend zijn geweest. Ter Leede begon voortvarend aan de wedstrijd, mede doordat de thuisploeg in de negende minuut na een vlotte combinatie door het centrum van de Assenaren sneed Het eindstation was Tim Bloemendaal die oog in oog met doelman Enver Spijoodic niet faalde in de afwerking; 1-0.

Een mooi steuntje in de rug vroeg in de wedstrijd voor de Bollenstreekbewoners. Maar gaandeweg nam ACV het heft in handen. Niet in de eerste twintig minuten overigens. Daarin schoot Giovanni Zwikstra weliswaar een kans op 1-1 naast het doel van Ter Leede maar bood Oscar Minnaard  ook een fraaie kans aan Rowdy van der Putten. De spits liet de mogelijkheid echter liggen, omdat hij ruzie had met de bal.

Doelpunten ACV

Daarna was er een periode waarin het wachten was op doelpunten van ACV, die dan ook vielen. Mark de Vries kon een lobje van Aleksander Jankovic nog pareren en hij was ook nog alert bij een 1 op 1 met Niels Grevink, die de rebound in het zijnet deponeerde, maar was kansloos op een snoeihard schot van Grevink na een hoekschop van Strijker in de 34e minuut,1-1.

Ter Leede kwam voor de pauze nog eenmaal in de buurt van het doel van de tegenstander, maar Melvin van Stijn kon op het moment dat het moest niet afdrukken. Aan de andere kant lukte dat Tapmahoe Sopacua wel. Net nadat Giovanni Zwikstra nog naast het doel van de Vries had geknikt was de linksback het eindstation van een vlotte combinatie door het midden. Hij werkte beheerst over de grond af; 1-2 en meteen ook rust.

Nieuw elan

Het eerste kwartier na de pauze was de periode waarin ACV definitief afstand had kunnen en misschien ook moeten nemen. Sopacua en twee maal Zwikstra faalden in de afwerking, waarbij overigens de Vries ook eenmaal knap redding bracht. Coach Niek Oosterlee vond het namens Ter Leede toen ook tijd om nieuw elan in de ploeg te brengen en deed dat middels Abbink en Wajer. Dat was een schot in de roos. Want nadat een poging van Bart van der Weijden nog geblokt werd door aanvoerder Prlic van de gasten stond even later Steven Wajer vrij op de 16 meter lijn om de 2-2 kiezelhard tegen de touwen te rammen.

Het was dezelfde korte periode waarin de thuisclub ineens nog kansen op een voorsprong kreeg. Marc de Kruijs verschalkte keeper Spijodic maar zag zijn poging van de lat terug het veld in ketsen en Bart van der Weijden haalde ineens uit op een voorzet van links maar zag zijn poging voor het Asser doel langs suizen.

In de slotfase vielen er geen echte mogelijkheden in deze zeer amusante wedstrijd meer te noteren. Beide teams hadden hun momenten gehad om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De bezoekers lieten echter de meeste kansen liggen, waardoor deze puntendeling voor ACV zal voelen als puntverlies.