REPORTAGE | DOVO pakt in slotfase drie punten tegen ODIN’59 in typische 0-0 wedstrijd

Aan de rode zijde van het Panhuis wist DOVO zaterdagmiddag zijn eerste overwinning van het nog prille seizoen te boeken tegen ODIN’59 (2-0). De weinig enerverende wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar de thuisploeg werd in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van de tegenstander.

Geen treffers
DOVO kwam goed uit de startblokken, in de eerste tien minuten kreeg men twee mogelijkheden. Van Dijk slaagde er echter niet in om doelman Grapendaal te passeren. Na negentien minuten was ODIN’59 voor de eerste keer gevaarlijk, maar het schot van Kaj van Langelaar verdween naast het doel van Van den Dam. Vier minuten later moest Grapendaal weer ingrijpen toen Rebergen met een kopbal het doel van ODIN’59 onder vuur wist te nemen. Veel meer was er niet te melden over de eerste helft die na de genoemde mogelijkheden steeds minder interessant werd om naar te kijken. De twee ploegen strooiden met verkeerde passes en kwamen niet meer tot uitgespeelde kansen. De 0-0 tussenstand was dan ook iets wat niet verwonderlijk was.

Van den Dam
In de tweede helft leek ODIN’59 iets meer los te komen. Eerst was er een afstandsschot van invaller Médoune Seye die gepakt kon worden door doelman Van den Dam en daarna was er weer een hoofdrol weggelegd voor de sluitpost. Een vrije trap van Niels jager wist hij uit de rechterbovenhoek te stompen waardoor de thuisploeg niet op achterstand kwam. Na deze twee gevaarlijke momenten voor het doel van de ploeg uit Veenendaal liet DOVO weer even van zich horen. Van Dijk zag zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal verdwijnen en Van Nispen verdiende na een fraaie individuele actie niets meer dan een hoekschop.

Eigen doelpunt
In de 81ste minuut was het dan eindelijk wel raak, maar wel op een uitermate curieuze manier. DOVO kreeg van de scheidsrechter een vrije trap aan de rechterzijde van het strafschopgebied. Nick de Bondt ging achter de bal staan en alles en iedereen zag tot zijn verbazing dat de bal door Seth Sarpong van ODIN’59 in zijn eigen doel gekopt werd (1-0). Door deze treffer veranderde het spelbeeld, ODIN’59 probeerde er alles aan te doen om alsnog een punt over te kunnen houden aan het duel en DOVO kon gevaar stichten vanuit de counter. Dit leverde nog grote kansen op en één doelpunt. In de blessuretijd was het Johnson die tekende voor de 2-0 eindstand.

De tweestrijd tussen DOVO en ODIN’59 van zaterdag zal er een zijn die niet al te lang in het geheugen van de voetbalfan zal blijven staan. Een echter 0-0 wedstrijd die door een eigen doelpunt alsnog eindigde in een zege voor de thuisploeg.

Foto’s: Jeroen van den Berg