REPORTAGE | Potentiële bananenschil TEC gemakkelijk ontweken door Katwijk

Sinds de invoering van de Tweede Divisie wist Katwijk slechts eenmaal een uitwedstrijd tegen TEC te winnen, alle andere keren liepen de Krombewoners averij op. Ook dit keer leek de combinatie van een slecht bespeelbaar veld en herfstachtig weer te leiden tot een potentiele bananenschil voor de nummer twee van de ranglijst. Katwijk wist die bananenschil echter gemakkelijk te ontwijken en boekte een regelmatige 0-3 overwinning in Tiel.

Al na drie minuten spelen dacht Katwijk op voorsprong te komen, nadat Des Kunst niet zelfzuchtig was en Tim Freriks een kans voor open doel schonk. Na lang twijfelen vond de assistent-scheidsrechter dat Kunst in buitenspelpositie stond, hij werd aangespeeld en vond het doelpunt geen doorgang.

Een klein kwartier later was echter wel raak. Mukhtar Suleiman werd in het strafschopgebied gevonden, trok naar binnen en schoot de bal, met een lichte touché van Rodney Klooster, achter doelman Nick van den Dam, 0-1.

Heldenrol Jean Paul van Leeuwen

Kort na de openingstreffer onderscheidde Jean Paul van Leeuwen zich met een bepalende redding. Uit één van de spaarzame gelukte aanvallen van de thuisploeg dook Anass Aamri kansrijk op voor het doel van Katwijk, maar van Leeuwen won het één-op-één-duel glansrijk. Een kleine tien minuten later zorgde Rick van der Meer met een tackle dat een schot van Bo van Essen het doel van Katwijk niet bereikte.

Het waren de twee gevaarlijkste momenten van TEC deze wedstrijd, dat tien minuten voor rust lijdzaam moest toezien hoe Katwijk zich op formidabele wijze naar een verdubbeling van de voorsprong combineerde.

Zaalvoetbalgoal

Bart Sinteur kreeg, vanuit een ingooi ter hoogte van het zestienmetergebied, de bal teruggekaatst. Hij dribbelde naar binnen, ging de combinatie aan met Kunst en stelde vervolgens Robbert Susan in staat om de 0-2 binnen te schuiven. De heerlijke zaalvoetbalgoal op het hobbelveld van sportpark De Lok was, zo goed als, de beslissing van het duel, dat in de tweede helft van beide kanten weinig meer om het lijf had.

Alles wat TEC probeerde oogde plichtmatig en zonder echte wil om te winnen, alles wat Katwijk deed, was in de laatste fase te vaak slordig, waardoor er weinig echt gevaar uitkwam. In de slotfase viel er toch nog wat te juichen voor de bezoekers, nadat Robin Schulte een corner van Kunst achter van den Dam kopte en de eindstand op 0-3 bepaalde.

Het leverde uiteindelijk een regelmatige overwinning op voor Katwijk. Maar belangrijker nog: de potentiële bananenschil die TEC de afgelopen seizoenen wel was, werd dit keer vakkundig ontweken.