REPORTAGE | Vermakelijk duel tussen Blauw Geel en TOGB eindigt in een gelijkspel

Promovendus TOGB is aan een goed seizoen bezig. Een van de meest scorende ploegen in de competitie. Liefst 52 doelpunten werden er in de afgelopen 25 wedstrijden gescoord. Slechts drie keer werd er niet gescoord in een wedstrijd, en tegen 1 van die tegenstanders speelden de Berkel en Rodenrijzers op een regenachtige zondagmiddag. Het Blauw Geel’38 van Niels van Casteren kon al vijf wedstrijden op rij niet winnen. De naar UDI’19-vertrekkende trainer sprak wel uit dat het voetbal zelf goed was, maar dat winst uit bleef. Ook dat bleef het na het duel van vandaag. Echter was het een leuk duel.

Vrij snel viel de 1-0 voor de thuisploeg al. Emre Gurcuoglu speelde de bal diep op Lars Loermans. Zijn eerste schot vond een verdediger, maar in de rebound kon hij met z’n linkerbeen de kruising vinden. Doelman Moreno Zwarteveld was kansloos. Blauw Geel drukte door en kon vrij snel weer een kans bijschrijven. Al leek het daar eerst niet op. Gurcuoglu veroverde de bal aan de zijlijn en zag Zwarteveld voor z’n goal staan. Hij haalde uit maar de TOGB goalie tikte de bal over.

Kort daarna kreeg TOGB een vrij gemakkelijke vrije trap op de rand van het strafschopgebied van Blauw Geel’38. Spits Dean Zandbergen schoot op doel en de bal vloog in de hoek langs Jordy Zielschot in goal. Vijf minuten later konden de Veghelaren weer juichen. Blauw Geel kreeg een vrije trap op eigen helft, en Jay van Boxtel kon Loermans snel vinden. Zijn diepe bal op Ben van den Nieuwenhof was goed, en de rappe buitenspeler kon zijn medeaanvaller Koen van der Zanden vinden. Laatstgenoemde tikte de bal binnen. Snel stonden de Veghelaren weer op voorsprong.

Gevaar genoeg

Anthony Slierendrecht kreeg snel na de 2-1 de bal en kon schieten. Rechtsback Van Boxtel sprong voor de bal en zorgde er voor dat Zielschot niet hoefde te duiken. De controle was in het volgende kwartier voor Blauw Geel, maar tot kansen kwam het niet. Van den Nieuwenhof kon wel uithalen van 25 meter maar z’n bal zeilde langs de kruising. Wat later kreeg Dean Zandbergen een kopkans uit een corner vanaf rechts maar Zielschot hoefde niet in actie te komen.

Blauw Geel drukte nog 2 keer door tot een lage voorzet vanaf rechts maar één keer kwam de voorzet niet aan en een tweede keer werd een schot van Van der Zanden verwerkt tot een corner. Blauw Geel was op zoek naar de 3e en de marge, maar vond deze niet. Aan de andere kant werd het goede voorbeeld gegeven. Een voorzet kwam uit bij Slierendrecht en die bal werd binnen getikt. De rappe buitenspeler schoot voor Jay van Boxtel door om de bal binnen te kunnen tikken.

Een vermakelijk duel van beide kanten op. En dit veranderde de tweede helft niet. Van den Nieuwenhof en Dave de Meij hadden wat kansjes maar hun schoten waren niet goed genoeg om Zwarteveld te verschalken. Zo’n 20 minuten voor tijd kreeg TOGB een kans uit wederom een vrije trap. De kans werd in het zijnet geschoten door Merick Heintjes. Iets later wederom D. Zandbergen met een kans, maar z’n voorzet ging naast. Vlak voor het einde kreeg Ben van den Nieuwenhof nog een kans, maar zijn schoten werden geblokt en daar volgde ook geen duel uit.

Terechte afspiegeling

In de regen konden de toeschouwers die aanwezig waren een leuk duel zien. Achteraf verdiende beide ook niet de overwinning en de 2-2 was een prima afspiegeling van de wedstrijd. Blauw Geel zette hun goede spel door maar konden de 3 punten niet pakken. Wel kruipen ze een punt dichterbij Hercules en de derde plek, aangezien zij 2-1 verloren van Unitas. TOGB blijft bovenaan in de derde periode doordat concurrenten ook niet wonnen. Dat zal de Berkel en Rodenrijzers moed geven.