Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Rick Adjei: ,,Doseren om de groep gretig te houden”

Afgelopen maandag werd het officieel. SteDoCo kreeg de ticket voor de nacompetitie om een plaats in de Tweede Divisie toegewezen nadat BVV Barendrecht die ticket door de KNVB ontnomen was. Trainer Rick Adjei van de club uit Hoornaar over hoe hij dit allemaal beleeft.

,,Wij zaten in de bus vanuit Urk op de dag van Barendrecht – GVVV toen spelers uit mijn team met filmpjes van die wedstrijd door de bus gingen lopen. Tsja, dat zag er wat vreemd uit en dus werd er direct gespeculeerd. Ik hield mij er enigszins afzijdig van. Pas toen Sparta Nijkerk officieel protest bij de bond indiende ging het ook bij mij wat meer leven. Je gaat dan kijken naar de reglementen en naar beslissingen die eerder in dit soort situaties zijn genomen.”

Hebben jullie hier ook contact over gehad met Sparta Nijkerk?

,,Dat klopt. Het is natuurlijk wel bijzonder dat zij uiteindelijk niets aan hun protest hebben gehad maar dat wij er door de reglementen als het ware het profijt van hebben.

Jullie hebben een poosje stil gelegen als team. Is dat nadelig ten opzichte van jullie komende tegenstander TEC?

,,Het was een kwestie van doseren. Zowel in hoeveelheid trainingen als in intensiteit. De bedoeling is dat je een uitgerust team dat heel gretig is op het veld krijgt tegen TEC. Vergeet even niet dat wij tegen een team komen te spelen dat het hoogste van de deelnemers in de tweede divisie eindigde. Wij werden uiteindelijk derde in de derde divisie zaterdag. Het is natuurlijk heel slecht dat het allemaal zo lang heeft moeten duren. Ik zag een filmpje met Wilfred van Leeuwen voorbij komen, die was niet blij met al dat wachten. En Eric Meijers was ook duidelijk vorige week op jullie website. Iedere deelnemer zit nu met problemen opgezadeld in de selectie. Want niet iedereen kon zijn vakantie meer verzetten.”

Het veronderstelde kwaliteitsverschil tussen de derde divisie zaterdag en zondag in het voordeel van de eerstgenoemde competitie lijkt niet te bestaan. Zie de resultaten van VVSB en Hercules.

,,Nee, en dan heb je het nog niet over ADO ’20. Ik denk dat er wel zeker een mooie aanvulling voor de tweede divisie mogelijk is vanuit die drie clubs.”

Welke kansen zie je voor jezelf?

,,Natuurlijk kennen we TEC goed. We hebben afgelopen winter nog tegen elkaar geoefend. En met behulp van Eyeworks kon ik ook nog de nodige beelden analyseren. Ik denk dat we er twee mooie wedstrijden van kunnen maken. En natuurlijk zijn wij niet kansloos. Was Hercules tegen IJsselmeervogels kansloos?”