Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Rijnsburgse Boys trekt jonge spits aan

Tweededivisionist Rijnsburgse Boys heeft met Mitchi Huijsman een jonge en talentvolle spits aan haar selectie voor komend seizoen toegevoegd. De 20-jarige speler komt over van de Duitse amateurclub SV Straelen. Huijsman tekende een contract voor een seizoen met een optie voor een tweede bij de Uien.

Huijsman heeft een verleden bij FC Volendam, waar hij zeven seizoenen verbleef en Almere City, waar hij anderhalf jaar actief was. In januari tekende hij bij SV Straelen, een Duitse amateurclub die vlak bij Venlo is gesitueerd. SV Straelen degradeerde echter dit seizoen en dat bracht Huijsman er toe zijn heil in de Tweede Divisie in Nederland te zoeken. Hij voerde daartoe gesprekken met meerdere clubs, maar kwam uiteindelijk bij Rijnsburgse Boys uit.

Huijsman beschrijft op de website van de club zijn sterke punten. ,,Ik ben een snelle en explosieve spits die met beide benen kan scoren, ook kan ik door mijn lengte het kopduel aangaan. Ik zou ook als buitenspeler kunnen worden ingezet, maar mijn voorkeur gaat uit naar de spitspositie.”