Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Soap rondom Barendrecht – GVVV gaat verder: KNVB wil finale play-offs één week uitstellen

RTV Utrecht meldt vrijdagmiddag dat de KNVB voornemens is om de finale van de play-offs, met als inzet een ticket voor de Tweede Divisie, met één week uit te stellen. Indien de voetbalbond deze beslissing definitief door zal voeren heeft dat mogelijk grote consequenties voor de teams die de eindstrijd weten te bereiken.

De KNVB heeft nog altijd geen beslissing genomen in de zaak die werd aangespannen door Sparta Nijkerk. Dit naar aanleiding van de gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de wedstrijd tussen Barendrecht en GVVV. De thuisploeg stond met 3-1 voor tegen de ploeg uit Veenendaal, maar liet het daarna lopen waardoor GVVV de wedstrijd alsnog won en de periodetitel pakte. Doordat GVVV de periode pakte mocht Barendrecht door de plaats op de ranglijst meedoen met de nacompetitie. Dit is nu dus allesbehalve zeker. Wat dus wel duidelijk is dat Barendrecht en TEC deze zaterdag in ieder geval niet tegenover elkaar staan op het veld.

Tegenover RTV Utrecht bevestigde DOVO-trainer Florian Wolf dat de KNVB voorgesteld had om de finale te verplaatsen van 14 en 17 juni naar 21 en 24 juni. Indien dit doorgang zal vinden krijgen de eventuele finalisten mogelijk te maken met personele problemen. Duidelijk werd dat er spelers en trainers zijn die al vakanties geboekt hebben direct na de beoogde finaledatum. De vraag is dan ook of de ploegen wel de sterkst mogelijke formatie in de finale op kunnen stellen.

De verwachting is dat er maandag duidelijkheid zal komen vanuit het hoofdkantoor van de KNVB, wordt vervolgd……