Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Sparta Nijkerk gaat hoofdveld Ebbenhorst vernieuwen

Een opsteker voor veel voetballers die zich stoorden aan de verouderde en matige kunstgrasmat op sportpark de Ebbenhorst van Sparta Nijkerk. Komende zomer wordt het hoofdveld van de club vernieuwd.

,,Volgens de planning van de gemeente Nijkerk zou het T-veld worden vervangen in 2022 en het A-veld in 2023. Nu is het zo, dat wij op het A-veld wat meer problemen ervaarden in de afgelopen jaren: als het flink regende ontstond langs de zittribune een grote plas water op het veld die pas na lange tijd verdween. We hebben enkele wedstrijden meegemaakt waarbij de assistent-scheidsrechter aan die kant van het veld tot aan zijn enkels in het water stond. Geen goede PR dus als je eerste team daar moet spelen. Vandaar dat wij de gemeente Nijkerk hebben verzocht om de renovatie van beide velden om te draaien. En de gemeente Nijkerk is hiermee akkoord gegaan”, schrijft Sparta Nijkerk op haar website.

De renovatie start vanaf 30 mei. Het is de bedoeling dat eind juli bij de wedstrijden om de Harry Hamstra Cup op het veld gespeeld kan worden. Daarnaast wordt de verlichting rondom het veld verbeterd.