SPELER VAN DE WEEK DERDE DIVISIE ZATERDAG | Giovanni Zwikstra van ACV Assen

ACV mocht zich twee weken geleden al kronen tot kampioen van de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. Op de laatste speeldag werd in Assen degradant ASWH met ruime cijfers verslagen (4-0). De hoofdrol in deze wedstrijd was weggelegd voor Giovanni Zwikstra die drie keer het net van de tegenstander wist te vinden. Bezoekers van de website Topamateurvoetbal.com verkozen deze speler dan ook tot speler van de week van de Derde Divisie zaterdag.

Zwikstra opende de score tegen ASWH in de achttiende minuut en herhaalde dat kunstje nogmaals in de 63ste en in de 87ste minuut. Zijn laatste treffer was er één vanaf de penaltystip. Door de zege op ASWH bleef de kampioen dit seizoen liefst 25 wedstrijden op rij ongeslagen.

De 22-jarige centrumspits begin met voetballen bij vv ‘t Zand en speelde daarna voor Noordpool UFC waar hij ontdekt werd door FC Groningen. Daar kreeg hij een plaats in de jeugdopleiding. Later kwam hij ook nog uit voor NEC.