Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | Derde Divisie Zaterdag: Steyn Strijker (ACV Assen)

GVVV verkeek zich afgelopen zaterdag lelijk op het stugge ACV. De Assenaren onder leiding van Ruud Jalving wonnen met 2-1 van de Veenendalers en zorgden mede hierdoor dat de koppositie weer werd overgedragen aan de rode buurman; DOVO. Bij DOVO mogen ze o.a. middenvelder Steyn Strijker bedanken. Met zijn creativiteit en werkvermogen was de 22-jarige Rodenaar een onoverkomelijke plaag voor GVVV en vertrokken de blauwhemden met een nederlaag uit de hunnebedprovincie. Strijker werd door de bezoekers van Topamateurvoetbal.com uitgeroepen tot Speler van de week van speelronde 10 in de Derde Divisie.

Steyn Strijker staat sinds het seizoen 2019/2020 onder contract in Assen. Na eerdere avonturen in de jeugdopleidingen van FC Groningen, FC Twente en FC Emmen belandde de middenvelder bij de toenmalige hoofdklasser. In het door corona afgebroken seizoen promoveerde ACV naar de Derde Divisie, waar het in seizoen 2020/2021 een hele moeizame start kende. Tot geluk van de Assenaren werd ook dat seizoen vroegtijdig de nek omgedraaid en voelde het vorig seizoen als een nieuwe kans. Deze nieuwe kans werd met beide handen aangegrepen, want er werd een zeer fraaie eindklassering bereikt (6e plaats). Strijker was in ruim 22 wedstrijden actief en had dus een groot aandeel in de Drentse succesformule. Dit seizoen mocht de middenvelder negen keer in de basis starten en werd in één wedstrijd vanaf de bank gebracht.

Strijker is geen veelscorende middenvelder, maar lijkt het rustpunt in de as. Een controleur, een waterdrager; noem het zoals je wilt, maar deze week noemen wij Strijker vooral “Speler van de week”!