Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SteDoCo bindt doelman De Fockert, Verheul laat contract ontbinden

Derde Divisionist SteDoCo heeft het keepestrio voor het volgend seizoen deze week gecompleteerd met de komst van Maarten de Fockert, die kan bogen op aardig wat betaald voetbalervaring. De club uit Hoornaar ziet echter ook Vincent Verheul na dit seizoen vertrekken.

Via de jeugd van Feyenoord speelde De Fockert voor sc Heerenveen, VVV en Go Ahead Eagles om vervolgens weer terug te keren naar Rotterdam om voor Excelsior te gaan spelen, waar zijn contract vorig seizoen niet werd verlengd. Het nieuws werd door de doelman bekend gemaakt in de Cor Potcast.

Maarten de Fockert zal de strijd als eerste doelman aangaan met Lars Blijenberg; de huidige doelman die halverwege dit seizoen overkwam van Excelsior. Derde doelman volgend seizoen wordt Stephan Veenboer, die tevens de functie van keeperstrainer gaat vervullen.

Contractontbinding

Tegenover de komst van De Fockert staat het vertrek van Vincent Verheul. Alhoewel Verheul nog een doorlopend contract heeft zijn SteDoCo en Verheul deze week overeengekomen om het contract aan het eind van het seizoen te ontbinden.

Het initiatief is uitgegaan van de speler. Zijn gewijzigde werksituatie is de reden dat trainen en voetballen niet meer te combineren zijn. Verheul heeft aardig wat clubs achter zijn naam staan waar hij gespeeld heeft: NEC, FC Den Bosch, Argon, LRC, FC Lienden en WNC. Na WNC kwam hij naar Hoornaar waar hij als linksbuiten aan zijn vierde voetbaljaargang bezig is. Over zijn eventuele toekomstige voetbalplannen is nog niets bekend.