vrijdag 9 december 2022

Tijdperk Ulrich Landvreugd bij AFC bijna ten einde: “We hopen op een mooie manier te kunnen eindigen.”

Veel gelezen

Met één punt uit de duels tegen concurrenten Koninklijke HFC en Katwijk heeft AFC na het Paasweekend afscheid genomen van de titeldroom. Voor trainer Ulrich Landvreugd komt met die constatering langzaamaan een einde aan vier seizoenen op sportpark Goed Genoeg. Een periode waarin Landvreugd het landskampioenschap won, maar die nu een beetje als een nachtkaars dreigt uit te gaan. Als het aan de Amsterdamse trainer ligt gaat dat laatste zeker niet gebeuren. ,,Ik wil altijd alles winnen, zo gaan we de komende wedstrijden ook gewoon in.” Dat de bovenste plaats op de ranglijst buiten bereik ligt doet daarin minder ter zake. ,,We hopen dit seizoen en daarmee deze periode van vier jaar op een mooie manier te kunnen eindigen.”

Na twee minuten spelen op De Krom werden de titelkansen van AFC ruw de nek om gedraaid: Derre Kwee hield Robbert Susan opzichtig vast en kreeg niet alleen een penalty tegen, maar kreeg bovendien direct rood. ,,Vanaf dat moment weet je dat het een hele moeilijke middag gaat worden op bezoek bij de koploper,” verzuchtte Landvreugd na afloop. ,,We waren het Paasweekend ingegaan met de gedachte om zowel tegen Koninklijke HFC als tegen Katwijk in ieder geval niet te verliezen. Dat lukte ons zaterdag tegen Koninklijke HFC wel, maar hoewel we ons met tien man nog goed geweerd hebben, zat dat er vandaag niet in.” Door de verliespartij tegen Katwijk kan de hoop op het kampioenschap definitief de ijskast in, weet ook Landvreugd.

,,De afgelopen weken hadden we te maken met een golf aan blessures, waardoor we punten morsten. Daardoor konden we niet profiteren van de fouten die Katwijk in dezelfde periode maakte en kregen we ze niet onder druk,” vertelt Landvreugd, om vervolgens te stellen dat zijn ploeg dit seizoen iets minder is dan de Krombewoners. ,,We konden dit seizoen niet met Katwijk mee.” Het is een conclusie die Landvreugd, mede door twee dankzij corona in het water gevallen seizoenen, nog niet eerder hoefde te maken. ,,Ik denk dat we er met name afgelopen seizoen zo goed op stonden dat we toen echt serieus kans maakten op nog een kampioenschap,” blikt hij terug op de gehele periode bij AFC. ,,Ik kan wel terugkijken op vier mooie jaren hier en die hoop ik ook op een mooie manier te kunnen eindigen.”

Een betrekking voor komend seizoen heeft Landvreugd nog niet. ,,Ik ben ambitieus en ik sta open voor een mooie uitdaging in het profvoetbal of in de top van het amateurvoetbal. Na vier jaar Tweede Divisie kan ik wel zeggen dat dit een prachtige competitie is, waar heel veel voetbaltalent in rondloopt.” Vooralsnog is de Amsterdammer nog een vrij man. ,,Er is nog geen concrete interesse van een club geweest voor komend seizoen,” besluit hij.

- Advertentie -spot_img
- Advertentie -
Laatste nieuws

Ezafzafi neemt in de zomer afscheid van Excelsior’31

Het zal komend seizoen wennen zijn voor de volgers van Excelsior'31 dat Hakim Ezafzafi dan geen deel meer uit...
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img

Gerelateerde artikelen

- Advertentie - spot_img