Tweede Divisie | Derby is een prooi voor Katwijk, GVVV haalt uit bij Rijnsburgse boys

In de Tweede Divisie heeft Katwijk opnieuw een stap gezet in de richting van het kampioenschap. De Krombewoners wonnen zelf met 4-1 van Quick Boys en zagen de Koninklijke HFC gelijkspelen bij TEC: 0-0. Onderin de stand was er spektakel bij Kozakken boys tegen Jong Volendam en verraste GVVV Rijnsburgse boys op de eigen Middelmors.

Katwijk kende in meerdere opzichten een prima middag. Het won niet alleen de dorpsderby met 4-1 van Quick Boys maar zag naaste achtervolger Koninklijke HFC niet verder komen dan 0-0 tegen TEC. Robbert Susan opende na een aftastende openingsfase in de 22ste minuut de score op de Krom. Lars Weistra verdubbelde, met een mooi afstandsschot, de marge 5 minuten na de rust. Niet veel later was echter de spanning weer volledig terug toen Nigel Ogidi Nwankwo, eveneens met een mooi schot van afstand de aansluitingstreffer produceerde. Juist in een fase waarin Quick boys aandrong zette Mukhtar Suleiman de koploper op 3-1. Het slotakkoord was voor Marciano Mengerink, die 5 minuten voor tijd de 4-1 scoorde.

Nummer 3 HHC Hardenberg zag een fraaie zegereeks doorbroken worden. Op de eigen Boshoek werd met 0-2 verloren van IJsselmeervogels. In het duel vielen beide doelpunten in het slot van de eerste helft. Jerrel Hak opende 4 minuten voor rust de score, 2 minuten later zorgde Jeffrey Buitenhuis voor de 0-2. Door de zege lijken de Vogels voor volgend seizoen verzekerd van opnieuw een jaar Tweede Divisie.

Waar Jong Sparta voor rust voetballend een overwicht had, maar dit niet in doelpunten wist uit te drukken, trok Noordwijk in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe. Na ruim een uur spelen kreeg Noordwijk een penalty, die benut werd door Nick Van Staveren. Bovendien zag Spartaan Joshua Adney daarbij de rode kaart, omdat hij de bal met de hand van de lijn haalde. Lang bleef de Noordwijkse voorsprong niet op het bord, want 2 minuten na de 0-1 was het weer gelijk door een doelpunt van Pepijn Doesburg. Ook nu duurde het niet lang voor er een doelpunt viel, want opnieuw van Staveren zorgde niet veel later voor de 1-2. Met 10 man ging Jong Sparta nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar ondanks een slotoffensief viel die niet meer.

AFC stond lang op achterstand tegen Scheveningen, maar ging uiteindelijk met drie punten terug naar Amsterdam. Mike de Niet zette de Schollekoppen na 20 minuten op voorsprong na een fout in de verdediging bij AFC. Die stand bleef op het bord tot minuut 66, toen Raily Ignacio namens AFC op de juiste plek stond na een corner. 7 Minuten voor tijd was het Dalian Maatsen die er met de 1-2 voor zorgde dat AFC de terugreis naar de hoofdstad met 3 punten kon aanvangen.

GVVV deed uitstekende zaken in de strijd om plek 17. Op bezoek bij Rijnsburgse Boys werd even Verrassend als verdient ruim gewonnen; 1-4. De Venendalers begonnen veel feller aan het duel en stonden na ruim 20 minuten spelen al met 0-2 voor door doelpunten van Jordi Bitter en Byron Burgering. Jeroen Spruijt deed na een half uur iets terug namens Rijnsburgse Boys, maar vlak na rust zorgde El Idrissi dat de marge weer 2 was in het voordeel van GVVV. Een klein kwartier voor tijd besliste Jordi Bitter de wedstrijd definitief: 1-4.

ASWH verloor met 3-0 van Excelsior Maassluis en staat door die nederlaag nog vaster op plaats 18. Gabri Urbanus en tweemaal Vincent van den Berg beslisten het duel al voor rust.

Spakenburg speelde het tiende duel in 34 dagen, maar boekte ondanks die krachtsinspanning een fraaie 5-2 zege op de Treffers. Na een 0-0 ruststand opende Coen Maertzdorf nog wel de score voor de Groesbekers, maar daarna keerden Lowie van Zundert en tweemaal Floris van der Linden het duel in het voordeel van de Blauwen. Bij de eerste 2 doelpunten stond Vince Gino Dekker aan de basis met een mooie voorzet, de derde was een rake strafschop. De spanning leek nog even terug te komen toen oud-Spakenburger Marlon Versteeg de 3-2 liet aantekenen maar nog geen minuut later herstelde van der Linden de schade alweer met de 4-2. De koek was daarmee nog niet op voor de topschutter van de Tweede divisie, want met zijn vierde van de middag tekende hij vlak voor het eindsignaal ook nog voor de 5-2. Smet op de zege van Spakenburg was het uitvallen van doelman Leon ter Wielen na een halfuur spelen.

Kozakken boys toonde tweemaal veerkracht tegen Jong Volendam, maar het was niet genoeg om iets aan het duel over te houden. De eindstand op de Zwaaier was spectaculair: 3-5. Na een halfuur waarin Kozakken boys de kansen wel kreeg maar ze niet afmaakte, sloeg Volendam 2 keer in korte tijd toe via Lequincio Zeefuik en Tayrell Wouter. Zeefuik miste enkele minuten daarna ook nog een strafschop en dat bleek 5 minuten voor rust een dure misser te zijn toen Johnny Lommers de aansluitingstreffer op de borden schoot. In de blessuretijd van de eerste helft bracht Tarik Fagrach beide ploegen zelfs weer naast elkaar: 2-2. Voor de rest van de doelpunten moesten de toeschouwers geduld hebben tot het laatste kwartier, maar toen vielen ze dan ook als rijpe appelen. Eerst was het Koen Blommestijn die de 2-3 aan liet tekenen, waarna Frenk Keukens 7 minuten voor tijd beide ploegen andermaal naast elkaar zette. Helaas voor “de Boys” toonde Volendam zich in de slotfase nog tweemaal effectief: opnieuw Blommestijn en Imran Nazih zorggen voor de 3-5 eindstand. Zo lijkt nacompetitie dit seizoen toch echt het hoogst haalbare te worden voor het team van Michel Langerak.