Van den Dikkenberg (Eemdijk): ‘Wij willen promoveren, maar het seizoen is nog lang en wij mogen niet verslappen’

Eemdijk is de trotse lijstaanvoerder van de Vierde Divisie B met een voorsprong van acht punten op de nummer twee SC Genemuiden. Afgelopen weekend werd de topper tegen DHSC met ruime cijfers gewonnen (0-4) en is de vraag wie deze ploeg dit seizoen kan stoppen. Topamateurvoetbal.com sprak met Jeffrey van den Dikkenberg over de voorgaande wedstrijd, de strijd om de promotie en de komende confrontatie met HZVV.

Eenrichtingsverkeer
Eemdijk won met 0-4 in Utrecht, maar de uitslag gaf niet echt een realistisch beeld van de krachtsverhoudingen op het veld. De blijdschap om het behalen van de drie punten was er vanzelfsprekend niet minder om. ,,Ik kijk met een positief gevoel terug op de wedstrijd gezien het eindresultaat, maar wij mogen niet klagen dat het na de eerste helft geen 2-0 of 3-1 stond. Voor DHSC was deze wedstrijd aanhaken of afhaken en omdat de achterstand op ons zeven punten was wisten wij dat ze met het mes op de keel zouden spelen. Dat was ook te merken aan het begin van de wedstrijd. De eerste dertig minuten was het echt eenrichtingsverkeer naar ons doel toe. Ze raakten de paal en de lat en we hadden geluk dat ze niet op een 1-0 voorsprong kwamen. Dan zou het echt een hele andere wedstrijd worden. Toch merkte ik na dat halfuur dat ook de frustratie bij DHSC zichtbaar werd, omdat het maar niet lukte om een doelpunt te maken. Vlak voor rust ging de storm liggen en kregen we iets meer controle op de wedstrijd. In de rust zijn we positief gebleven naar elkaar en hebben we uitgesproken dat we als team hebben gevochten om niet op achterstand te komen”, aldus Van den Dikkenberg tegenover Topamateurvoetbal.com

Feller en gretiger
De tweede helft was een wereld van verschil, nu was het Eemdijk dat de lakens uitdeelde. ,,Na de rust waren we gelijk feller en gretiger dan DHSC. We wonnen meer duels en ook vaker de cruciale tweede bal. Daarbij is onze fitheid ook een kracht. Daarom win je ook meer duels en ben je in staat om in de omschakeling kansen te creëren. En dan zie je in elf minuten onze kracht dit seizoen: dodelijk snel en effectief omgaan met die kansen. En dan hebben we met Argjend Selimi, Franslyn Nsingi en topscorer Yannick Bouw heel veel scorend vermogen. Alles valt dan op z’n plek en dan is de wedstrijd gespeeld. Daarbij moet natuurlijk ook niet de organisatie worden vergeten, die achterin + doelman  en op het middelveld als een huis staat. Dat is kort samengevat hoe wij winnen dit seizoen.”

UTRECHT, NETHERLANDS – NOVEMBER 26: Jeffrey van den Dikkenberg of Eemdijk scores during the Dutch Vierde divisie B match between DHSC and Eemdijk at Sportpark Wesley Sneijder on November 26, 2022 in Utrecht, Netherlands (Photo by Jan Kruijdenberg/Orange Pictures)

Puzzel lijkt compleet
Eemdijk is nu de te kloppen ploeg in de Vierde Divisie, maar in de beginfase zag het er niet direct naar uit dat men met een ruime voorsprong op kop zou staan. ,,Het seizoen begon wat voorzichtig. Ik had het gevoel dat we ook niet helemaal goed op elkaar waren afgestemd en ingespeeld. Toch was de veerkracht van dit team al snel zichtbaar, want we trokken wedstrijden toch over de streep met minder spel. Maar daarbij moet gezegd worden dat we Jordi Huijgen misten en dat Franslyn Nsingi nog niet wedstrijdfit was. Sinds dit tweetal in de basis staat, lijkt de puzzel compleet. Natuurlijk geven de overwinningen ook een dosis vertrouwen, waardoor je elke week mentaal al met 1-0 voorstaat.”

Schroom kwijt
Van den Dikkenberg is zonder overdrijven dit seizoen ook een van de sterkhouders van Eemdijk al wenst hij daar niet al te veel aandacht aan te schenken. ,,Wat betreft mijn eigen prestaties wil ik bescheiden blijven, maar ben ik wel blij met mijn ontwikkeling en mijn rol binnen het elftal. Vorig seizoen had ik nog te vaak een wedstrijd, waarin ik onzichtbaar was en te veel op safe speelden. Nu ben ik die schroom kwijt en neem ik meer initiatief om belangrijk te zijn voor het team. Ik ben niet te beroerd om wat extra meters te maken en ben gevaarlijk voor het doel. Persoonlijk wil ik dit jaar tussen de 10 en 15 doelpunten maken, maar wil ik vooral kampioen worden.”

Promoveren
Met een voorsprong van acht punten op de nummer twee mag zonder twijfel gezegd worden dat Eemdijk de grootste titelkandidaat is. Van den Dikkenberg is iets voorzichtiger, maar durft wel uit te spreken dat promotie het ultieme doel is.  ,,Nu we acht punten los staan en met een periode op zak, mag je gerust zeggen dat we willen promoveren, en het liefst met een kampioenschap. Maar het seizoen is nog lang en we mogen niet verzwakken en te makkelijk gaan denken. We geloven heilig in ons plan en kunnen 100% van elkaar op aan. Trainer Willem Romp weet wat we kunnen en is mijn ogen een hele goede manager, die weet hoe hij ons kan prikkelen. Hij doet er alles aan om ons scherp te houden, waardoor we elkaar onderling ook scherp te houden. Dat is belangrijk om te blijven leveren en presteren. Gelijk kijkend naar de wedstrijd van HZVV wordt dit weer van ons verwacht. We bereiden ons altijd goed voor op elke tegenstander, zodat we niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Het vertrouwen is groot en dat zal komende zaterdag zeker niet minder zijn. We moeten laten merken dat er niets te halen valt bij ons en dat we terecht staan waar we nu staan. Ik heb er alle vertrouwen in”, besluit de middenvelder van Eemdijk zijn verhaal.