Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Vechtpartij DHSC-speler en publiek Jodan Boys, duel gestaakt

Het duel tussen Jodan Boys en DHSC is zaterdagmiddag na ruim een uur spelen gestaakt. Op dat moment hadden de Utrechters al twee rode kaarten gehad en DHSC-speler Berry van ‘t Land, één van de spelers die met rood moest vertrekken, stelt tegenover RTV Utrecht dat hij is aangevallen door mensen in de kantine van Jodan Boys.

,,Ik was na mijn rode kaart gaan douchen, daarna ben ik in de kantine wat drinken gaan halen voor mijn teamgenoten. Toen ik langs de supporters van Jodan Boys liep begonnen ze tegen me te schelden. Ze zeiden echt hele verschrikkelijke dingen tegen me. Ik heb toen gezegd dat ik dat niet normaal vond. Voor ik het wist werd ik vastgepakt en werd er op me ingeslagen”, is de lezing van Van ‘t Land. DHSC-icoon Wesley Sneijder is dezelfde lezing toegedaan. Fans van Jodan Boys beweren juist het tegenovergestelde.

Van ‘t Land werd weggestuurd nadat hij ‘wat een kankerbal’ zou hebben geroepen. Ploeggenoot Wadi Ouirzane kreeg rood omdat hij een tegenstander in het gezicht zou hebben geslagen.

Volgens het AD was een massale vechtpartij tussen de aanhang van Jodan Boys en DHSC de reden voor het staken van de wedstrijd. ,,Ik had reeds voor rust eerder afgefloten om de boel te kalmeren na een opstootje. Na het tweede incident was het voor mij welletjes”, aldus scheidsrechter Van Kommer tegen de krant.