VERSLAG | Sportlust herpakt zich met zege op Staphorst

Sportlust ’46 heeft zich na een mindere serie herpakt door dinsdagavond met 4-2 te winnen van Staphorst.

Door de matige resultaten van de afgelopen weken van Sportlust ’46 lijken de titel aspiraties even in quarantaine te moeten. Sportlust’46 is weliswaar lijstaanvoerder maar dan van de grote middenmoot in de Derde Divisie Zaterdag.

Dinsdagavond stond een belangrijk duel op het programma. Bij puntverlies van Sportlust’46 zouden koplopers FC Lisse en Sparta Nijkerk voorlopig uit het zicht kunnen verdwijnen. Tegenstander Staphorst zou zich bij winst kunnen melden in de top 5.

Sportlust’46-trainer Patrick Loenen werd gedwongen om last minute een aanpassing te doen in zijn opstelling door de afwezigheid van de vorige week geschorste Thomas Heideman, een belangrijke schakel in het spel van Loenen.

Slap begin

Ondanks de verwachting dat Sportlust’46 vanaf de 1e minuut volle bak zou gaan om een resultaat te halen, gaven de Roodhemden in de beginfase niet thuis. Staphorst zakte in op eigen helft en het positiespel van Sportlust’46 was te traag om de verdediging van Staphorst te verontrusten.

In de 7e minuut zorgde balverlies van Zakaria Issarti (foto) ervoor dat Staphorst de 1e corner van de wedstrijd kon nemen. De ingedraaide voorzet bleek geen prooi te zijn voor Sportlust goalie Roy Rondeltap, die de voorkeur kreeg boven collega Antonioli. Los bleek ook echt los te zijn en Staphorst-speler Pascal Mulder kopte eenvoudig binnen.

Koren op de molen voor Staphorst, dat liet zien over een uitstekende organisatie te beschikken en met de nodige fysieke  kracht de boel dicht zou kunnen houden.

Ommekeer

Het duurt tot de 23e minuut voordat Sportlust echt los komt en dat zorgt direct voor gevaar. Mo Bendadi zet Mark van der Weijden vrij voor de keeper Maats van Staphorst en de topscoorder van Sportlust rond knap af: 1-1. Vanaf dat moment lijkt Sportlust wakker en direct schiet de vlam in de pan.

Een voorzet van Zakaria Issarti werd bij de 2e paal ingetikt door Mo Bendadi. Bijna de hele entourage van Staphorst gaat direct verhaal halen bij de assistent scheidsrechter omdat men van mening is dat er sprake zou zijn van buitenspel. Scheidsrechter Ten Brake deelde deze mening niet en keurt de goal goed.

Sportlust leidt met 2-1

Een paar minuten later blijkt de frustratie bij Staphorst niet opgedroogd. Na een te scherpe voorzet vond Staphorst verdediger Dirk Muis het nodig om een tik uit te delen aan Mark van der Weijden van Sportlust. Scheidsrechter Ten Brake was onverbiddelijk en legde de bal op de stip en deelde direct rood uit aan Muis. Van der Weijden knalt de bal hoog in de hoek en Sportlust weet binnen enkele minuten de wedstrijd volledig te kantelen: 3-1.

Met deze stand zoeken de ploegen de kleedkamer op. Vlak na rust helpen de gastheren uit Woerden hun tegenstander terug in de wedstrijd. Geklungel in de verdediging stelt Staphorst aanvaller Stan Haanstra in de gelegenheid om af te drukken. De bal raakt het hoofd van Floris Mulder en verdwijnt onhoudbaar achter Rondeltap: 3-2.

Het geloof bij Staphorst is weer terug en de spelers peppen elkaar op om alles te geven en geloof te houden in een resultaat. Sportlust is echter heer en meester en de wissel Balk voor Metalsi zorgt voor stabiliteit in de verdediging.

Zakaria Issarti laat in de 61e minuut een hoogstandje zien maar zijn hakbal mist de juiste richting om echt gevaarlijk te worden.

Mohammed Bendadi vond het tijd worden om te laten zien wat voor talent hij is. Zijn schot van een meter op 20 knalt onderkant lat achter doelman Maats en sportlust heeft weer een marge van 2 goals te pakken: 4-2

Spits Rick Wills vervangt Mark van der Weijden bij Sportlust en ex-AFC speler Fouad Belarbi vervangt de zeer actieve Daniel van Warven. Het verandert niet veel aan het spelbeeld. Staphort lijkt de handdoek te hebben gegooid en Sportlust komt niet meer in gevaar.

Trainer Loenen wisselt in de 86e minuut Martijn Janssen , die een zeer goede wedstrijd speelde voor Kesley den Haag.

De wedstrijd kabbelt naar het einde. Er valt niet veel meer te melden. Drie belangrijke punten voor Sportlust, dat hiermee aansluiting houdt bij de top. Staphorst zakt naar de 9e plaats.

Aankomende zaterdag kunnen beide ploegen uitkijken naar opnieuw een topwedstrijd.