Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Vertrekkend HHC-coach Van Hunenstijn heeft nieuwe club

De huidig trainer van HHC Hardenberg Bert van Hunenstijn zet zijn trainersloopbaan voort bij v.v. Hierden. Club en trainer kwamen een overeenkomst voor één jaar overeen.

Topamateurvoetbal.com sprak de trainer over deze opvallende stap.

  • Hoe is deze deal tot stand gekomen Bert ?

Heel eenvoudig. Bij Hierden wisten ze uiteraard dat HHC en ik na dit seizoen uit elkaar zouden gaan.. Zij hielden in de gaten of ik bij een andere grote amateurclub zou tekenen en bovendien keken ze natuurlijk ook hoe de zaken binnen hun eigen club liepen. V.v. Hierden speelt in de eerste klasse maar blijft almaar verliezen. Op dit moment hebben ze in Jaap de Vries al een interim trainer, maar in onderling overleg is besloten dat de samenwerking deze zomer stopt. Toen kwamen ze bij mij uit en na een paar gesprekken zijn we een overeenkomst voor één jaar aangegaan.

  • Als je naar de ranglijst kijkt is het logisch er van uit te gaan dat je na de zomer een tweede klasser traint.

Ja die kans is groot. Simpel. Zestien gespeeld, twee gewonnen, een gelijk. De concurrentie is al ver weg. Dus ja, ik weet dat iedereen binnen de club er alles aan doet om degradatie nog te ontwijken, maar ik moet voor mezelf wel realistisch blijven. Dus begrijp ik dat ik moet uit gaan van de tweede klasse.

  • Er zijn trainers die zo’n stap niet eens zouden overwegen, want een duikeling van vijf niveau’s.

Ik heb natuurlijk wel gekeken hoe de bezetting bij clubs uit de top in mijn regio was.  Bij de grote clubs is voor zover ik het kan zien en beargumenteren nu geen ruimte voor mij. Dat is dan een gegeven. Dan kun je er voor kiezen een seizoen over te slaan, maar door corona heb ik met veel anderen al zo lang stil gezeten. Dan kun je er voor kiezen om weer een seizoen niks te doen of je stapt in op een lager niveau en gaat daar vol enthousiasme aan de gang om te doen wat je leuk vindt.

  • Je gaat dus geen problemen krijgen met het niveauverschil ?

Nee hoor. Ik heb eerder ook een korte periode bij FC Horst gewerkt. Prima naar mijn zin gehad.  Het niveau is dan wel lager, maar heel veel dingen die je doet zijn hetzelfde. Je werkt aan inzicht, technisch vermogen, teamverband, organisatie, passende speelwijze. Dat doe je in de tweede divisie maar datzelfde doe je ook bij een tweede klasser.

  • Je hebt op dit moment veertien spelers uit de huidige selectie die blijven en er komen twee nieuwe doelmannen; Wouter Polhoud van VVOG en Milan Foppen uit de eigen Onder 19. Moet er nog veel bij komen ?

We moeten nog praten met een aantal spelers uit de huidige selectie. Natuurlijk mag er ook best een speler van buitenaf bij, maar dan moet dat een aanwijsbare versterking zijn. Ik denk dat we aardig rond zijn al.

  • Blijft assistent Bas de Raat ook ?

Dat is nog niet rond. Er wordt met hem gepraat. Wat mij betreft komt het tot een akkoord.

  • Je klinkt heel enthousiast.

Dat zal dan wel komen omdat ik dat ook echt ben.