Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voorbeschouwing Derde Divisie A: Absolute topper in Genemuiden!

Na de overwinning van vorige week in de topper tegen Harkemase Boys, staat er voor SC Genemuiden dit weekend opnieuw een topduel op het programma. Op Sportpark De Wetering komt de door iedereen voor aanvang van de competitie getipte favoriet voor de titel IJsselmeervogels op bezoek.  De ploeg van trainer Karsten heeft wat goed te maken. Twee weken geleden ging de ploeg genadeloos onderuit tegen een ander ploeg uit de top van de ranglijst RKAV Volendam.

Eigenlijk was de doelstelling handhaven en ervaring opdoen. Nu we koploper zijn mogen we sportief gezien de Tweede Divisie nastreven – voorzitter Luuk Drost (SC Genemuiden) in De Stentor

Na de promotie via de nacompetitie vorig seizoen wist Genemuiden niet zo goed wat het moest verwachten. Nu de beslissende weken van de competitie aanbreken is er geen ontkomen meer aan. De ploeg van trainer René van der Weij is een van de topploegen in de Derde Divisie A en lijkt met Volendam, Harkema en De Vogels uit te gaan maken wie rechtstreeks naar de Tweede Divisie gaat promoveren. Gezien de begroting en spelersmateriaal van IJsselsmeervogels is deze ploeg zwaar favoriet in deze race, maar de druk is groot Spakenburg. Zo groot dat er deze week weer de nodige onrust ontstond vanwege berichten op social media en app-groepen. Het bestuur van De Vogels laat weten dergelijke berichtgeving sterk af te keuren en te betreuren.

Andere dingen

Een wake-up call noemde trainer Gert-Jan Karsten de wedstrijd tegen RKAV Volendam. Zijn ploeg ging in de thuiswedstrijd hard onderuit (0-3). Vooral op het gebied en inzet was de trainer teleurgesteld in zijn ploeg. Iedere ploeg in de Derde Divisie geeft natuurlijk 100+% tegen de Rooien. Het is iets waar de ploeg zo nu en dan moeite mee lijkt te hebben. Qua spelers zit er natuurlijk voldoende voetbal in de ploeg, maar soms wordt er iets anders gevraagd dan alleen voetbal om een wedstrijd winnend af te sluiten. 

Juiste mix

Een goede mix van “buitenlanders” en eigen jeugd dat is waar SC Genemuiden het mee doet. Iets wat veel amateurclubs nastreven maar niet altijd lukt. Trainer René van der Weij is bezig aan vijfde seizoen in Genemuiden en plakt er volgend jaar nog één aan vast. Van voorzitter Luuk Drost krijgt hij in de Stentor alle lof. “René kan een hecht team smeden en heeft het lef jeugdspelers in te zetten. Dat past bij onze visie.” In het duel tegen IJsselmeervogels moet Genemuiden het wel doen zonder Hadde Pleijsier. Door een harde charge in de wedstrijd tegen Harkema vorige week komt Pleijsier niet meer in actie dit seizoen. Een dubbele enkel breuk houdt de multifunctionele speler voorlopig langs de kant. 

Spelers die zaterdag wel van de partij zijn bij de thuisploeg zijn “buitenlanders” Berwout Beimers en Marc Magan. Beide kwamen deze zomer nieuw binnen bij Genemuiden en blijken een schot in de roos te zijn. Beimer kwam over van Harkemase Boys en is tot nu toe al goed voor 7 goals. Middenvelder Magan die met Rijnsburg al in de Tweede Divisie speelde is goed voor 9 goals. De heenwedstrijd in Spakenburg eindigde in een 2-2 gelijkspel. Benieuwd wat er zaterdag rond de klok van half vijf op het scorebord staat.

Foto: Orange Pictures