Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: Gemert kan de titelstrijd weer megaspannend maken

Zo, even weer de ranglijst erbij pakken, want hoe staan de ploegen er ook alweer voor? Na 2,5 maand van stilstand is het toch even weer opstarten, ook voor uw maker van de voorbeschouwingen.

O ja, OFC staat aan kop. Het sterrenensemble uit Oostzaan lijkt eindelijk op weg zijn belofte in te lossen die het al een aantal jaren met zich meedraagt. Het team lijkt ook stabieler dan in de achterliggende jaren, maar dat mag het dus de komende maanden gaan bewijzen.

Karretje aanhaken
Morgen mag OFC nog toekijken en dan vooral of het Gemert lukt om het karretje aan te haken. De Brabanders kennen een ijzersterk seizoen in zowel de competitie als de KNVB Beker en verloren nog geen enkel duel. Vorige week pakte de ploeg van Reinald Boeren de draad alweer soepeltjes op door ADO’20 in eigen huis met 5-2 te verslaan.

Morgen wacht het lastige uitduel bij streekgenoot UNA, dat een beetje verzeild is geraakt in het niemandsland tussen subtop en middenmoot. Als Gemert wilt komt het op 2 punten van OFC en is de titelstrijd weer megsspannend.

In hetzelfde niemandsland waarin UNA zich bevinden zich ook Groene Ster en Dongen. Zij treffen elkaar morgen in Heerlerheide. Winst betekent aanhaken bij de subtop, verliezen is een enkeltje naar de onherbergzame middenmoot.

Gemert-coach Reinald Boeren

Overleven
Bij de overige drie ingeplande inhaalduels is vooral overleven het devies. Dat geldt het sterkt bij de degradatiekraker tussen Westlandia en DEM, de twee laagstgeklasseerde team. Vooral voor Westlandia is dat een tegenvaller. DEM kende een zwakke seizoensstart maar richtte zich daarna op. Westlandia wacht al 8 duels op een zege. De Naaldwijkers willen er alles aan doen om te overleven, blijkens het aantrekken van drie tussentijdse versterkingen: Bob van der Hoek, Jamie den Hartog en Kihami da Costa kwamen naar de Hoge Bomen.

Eén plekje hoger op de ranglijst komen we het Haagse Quick tegen dat HSC’21 op bezoek krijgt. Ook hiervoor kunnen we de term ‘zespuntenwedstrijd’ uit het laatje met clichés tevoorschijn trekken, want het verschil tussen beide ploegen is slechts 3 punten. HSC’21 kan wel bogen op betere prestaties in de weken voor het stilzetten van de competitie, al is het de vraag hoeveel dat nu nog waard is.

ADO’20 tenslotte speelt voor de tweede week op rij een thuiswedstrijd. De ploeg is misschien wel het meest onberekenbaar van alles teams en daarom is het ook logisch dat ze tot dusverre 6 keer wonnen en 6 keer verloren. EVV is alles behalve onberekenbaar. Sinds de terugkeer van trainer Leo Beckers is het gewoon weer degelijkheid troef: het is dan ook niet verwonderlijk dat EVV zowel de minste doelpunten voor (8) als tegen (13) heeft. Het heeft de Limburgers al sprokkelende toch alweer 12 puntjes opgeleverd, vier meer dan dat het doelpunten maakte.