Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Anthony Correia: “De jongens hebben wel gas moeten geven”

Dat de zevenklapper tegen Jong FC Volendam tot tevreden gezichten leidde op De Krom behoeft geen verdere uitleg. Trainer Anthony Correia wilde echter wel enige nuance aanbrengen aan wat omschreven wordt als een makkelijke overwinning. ,,Qua resultaat was dit wel de makkelijkste openingswedstrijd die ik ooit gespeeld heb, denk ik, maar de jongens hebben wel echt gas moeten geven.”

Feit is wel dat Katwijk na drie kwartier gas geven Jong Volendam al op een 4-0 achterstand had gezet en het in de tweede helft iets rustiger aan kon doen. ,,We hebben het de tweede helft wel iets anders ingevuld, inderdaad,” zegt Correia. ,,We hebben meer controlerend gespeeld. Ik wilde graag zien dat we vanuit de omschakeling nog wat konden halen. Dat is goed gelukt.” Over het geheel genomen sloot Correia zich wel aan bij de polonaise van de tevreden mensen. ,,We hebben een geweldige teamprestatie geleverd.” vond hij, om vervolgens te stellen dat één zwaluw, zelfs als dat een zevenklapper is, nog geen zomer maakt. ,,Nu is het zaak om ons weer klaar te maken voor de volgende wedstrijd.” Die volgende wedstrijd is van een heel andere orde.

,,Noordwijk-uit is andere koek. Met alle respect voor Jong Volendam, het is echt een heel talentvolle groep, maar er lopen wel jongens van 16/17 jaar tussen. Bij Noordwijk krijgen we te maken met fysiek heel sterke gasten, daar zullen we echt wat anders tegenover moeten zetten.” Correia kan uit de resultaten van het verleden putten om zijn woorden kracht bij te zetten. ,,Vorig seizoen verloren we daar, ja,” klinkt het bijna waarschuwend. Of een gewaarschuwde spelersgroep ook voor twee telt zal komende zaterdag moeten blijken.