Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Furhgill Zeldenrust: “Kan nooit echt leven met een gelijkspel, maar deze was wel zo fair”

Dat Rijnsburgse Boys – Scheveningen eindigde zoals het begon zal vooral bij het thuispubliek enigszins teleurstellend aangevoeld hebben. De Rijnsburgers hebben de ambitie om het gat met buurman Katwijk te verkleinen en dan is puntverlies in de eerste wedstrijd in eigen huis niet de start waarvan je droomt. Furhgill Zeldenrust toonde zich na de wedstrijd ook teleurgesteld, maar wel realistisch. ,,Deze 0-0 is wel zo fair.”

De thuisploeg had wel vaak een optisch overwicht, maar kon slechts mondjesmaat echt gevaarlijk worden. ,,We konden niet echt een vuist maken,” vond ook Zeldenrust. ,,We kregen wel elf corners, daar zouden we toch minimaal één doelpunt uit moeten maken. Normaalgesproken zijn we best goed bij standaardsituaties, maar vandaag wilde ook dat niet lukken.” Alle aanvallende wapens weigerden dus aan de kant van de Uien, dan is een doelpuntloos gelijkspel het logische vervolg.

,,Hoewel de wedstrijd geen winnaar verdiende, hadden we hem zomaar kunnen verliezen,” stelt de buitenspeler. ,,Scheveningen kreeg een paar goede kansen.” Omdat de bezoekers die kansen lieten liggen is 0-0 een uitslag waar iedereen mee zou moeten kunnen leven. ,,Ik kan nooit echt leven met een gelijkspel. Dat geldt eigenlijk voor onze hele groep. Maar achteraf is het wel een terechte uitslag. Deze 0-0 is wel zo fair.”