Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VERSLAG | Blauw Geel ’38 het minst tevreden met puntendeling tegen JOS/Watergraafsmeer

Heel cryptisch gesteld begonnen JOS/Watergraafsmeer en Blauw Geel ’38 dit seizoen, waar het afgelopen seizoen eindigde en legden beide ploegen een wedstrijd op de mat die eindigde zoals die begon. Net als in de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen deelden de Amsterdammers en de club uit Veghel de punten. Toen werd het 2-2, deze editie gaat doelpuntloos de boeken in.

Tot de rust voldeed de puntendeling volledig aan het spelbeeld. Beide ploegen kregen over en weer wel wat mogelijkheden, maar over het geheel genomen hielden JOS/Watergraafsmeer en Blauw Geel ’38 elkaar in een houdgreep op het middenveld. Daarbij deed de thuisploeg zich in een aantal potentieel gevaarlijke situaties te kort, omdat de laatste pass te onzorgvuldig was. Dat de rust werd bereikt zonder goals op het scorebord zou door een, in de Watergraafsmeer geboren, Amsterdammer dan ook bestempeld worden als “logisch.”

Zoals zoveel wedstrijden dit weekend werd het verschil na rust bepaald door de mate van fitheid van beide ploegen. De formatie van trainer Niels van Casteren bleek over een grotere tank te beschikken dan die van Cor ten Bosch. De Brabanders verzuimden echter om dat voordeel in klinkende munt uit te drukken.

Dave de Meij was nog het dichtst bij een treffer. Na een goed uur spelen zag hij zijn inzet op de paal eindigen, ruim tien minuten voor tijd stuiterde een tweede poging via de onderkant van de lat de verkeerde kant op.

Verder bleek Edwin Sudibyo een niet te passeren sta-in-de-weg bij pogingen van Lars Loermans en Max Boonstoppel en eindigde de seizoenopener voor JOS/Watergraafsmeer en Blauw Geel ’38 zoals die begon. Een puntendeling die in Noord Brabant voor een iets grotere kater zal zorgen dan in de hoofdstad.